Schaatspeloton.nl - Nieuws - Francesca Lollobrigida houdt ook bij terugkeer zegereeks in stand

Francesca Lollobrigida houdt ook bij terugkeer zegereeks in stand

geplaatst zaterdag 18 februari 2017 om 20:41:21 op Schaatspeloton.nl

Francesca Lollobrigida wint alweer voor de tiende keer dit seizoen.

Francesca Lollobrigida wint alweer voor de tiende keer dit seizoen. (bron: Schaatspeloton.nl)

De dertiende wedstrijd in de KPN Marathon Cup is gewonnen door Francesca Lollobrigida (MKBasics.nl). De Italiaanse die dit seizoen elke marathon wint waar zij aan de start verschijnt was ook in Deventer bij haar terugkeer van de langebaan de beste. In de massasprint die zich al de hele wedstrijd aankondigde was Lollobrigida te snel voor Irene Schouten (Royal A-ware) en ploeggenote Iris van der Stelt (MKBasics.nl).

Het was op De Scheg een kroniek van een aangekondigde massasprint. Met sprintkemphanen Francesca Lollobrigida en Irene Schouten terug van het WK afstanden kwam geen aanval weg. Dat mag jammer heten want met Elma de Vries (Palet Schilderwerken) en Lisa van der Geest (MKBasics.nl) in een spannende puntenstrijd om het klassement waarin ze elkaar in een sterke greep houden waren er kansen geweest voor outsiders om te profiteren. Dat deden ze niet, er waren weinig echt kansrijke ontsnappingen te zien.

De wedstrijd eindigde in een massasprint waar Lollobrigida voor de tiende keer dit seizoen, in even veel starts, de zege opeiste. Schouten sprintte naar de tweede plaats, terwijl op de derde plaats Iris van der Stelt van de klassementsdames de beste zaken deed. Lisa van der Geest eindigde op de zesde plaats, achter Margo van de Merwe (Sportvrouw.com-Monalyse) en Jessica Merkens (Mastermind), een plaats voor Elma de Vries en staat in het klassement nu op vier punten van De Vries. Van der Stelt staat op 12 punten van De Vries en is nog niet kansloos als 4 maart de finale gereden wordt in Amsterdam.

Bekijk ook:

Uitslag