Schaatspeloton.nl - Nieuws - Irene Schouten in Groningen Lisa van der Geest wel weer de baas

Irene Schouten in Groningen Lisa van der Geest wel weer de baas

geplaatst zaterdag 21 januari 2017 om 20:49:50 op Schaatspeloton.nl

In Groningen heeft Irene Schouten (Royal A-ware) de elfde wedstrijd in de KPN Marathon Cup gewonnen. Na woensdag in Noordlaren door Lisa van der Geest (MKBasics.nl) geklopt te zijn was Schouten in Groningen in de massasprint wel weer te snel voor Lisa van der Geest (MKBasics.nl) en Carla Ketellapper-Zielman (Koga). De net naast het podium finishende Klassementsleidster Elma de Vries (Palet Schilderwerken) zag Van der Geest dichtbij komen maar behield de Oranje leiderstrui.

Geen moment was er in Groningen de kans dat een kopgroep echt de benen zou nemen. De vrouwen hadden constant oog voor elkaar en op elke actie, en die waren er wel degelijk, werd gereageerd. In de finale was het Carien Kleibeuker (Royal A-ware) die de kop van het peloton pakte en op tempo de sprint voor kopvrouwe Irene Schouten voorbereidde. Schouten moest afgelopen woensdag bij de eerste marathon op natuurijs door een slechte laatste bocht de overwinning nog laten aan Lisa van der Geest. In Kardinge liet de Westfriese dit geen tweede keer overkomen. Met duidelijk verschil wist ze de sprint te winnen voor Van der Geest die met haar tweede plaats goede zaken deed voor het peloton. Klassementsleidster Elma de Vries finishte achter Carla Ketellapper-Zielman als vierde en behield zo in de tussenstand 2 punten voorsprong op Van der Geest.

Opvallend was de vijfde plaats voor de Chileense Viviana Rogríguez Rojas (Artecef) die zich voor het eerst zo hoog in de uitslag terugvond. Ook Loesanne van der Geest (Vakantieplaya.nl/Nedflex) viel op. Met een achtste plaats reed de 4 jaar jongere zus van Lisa van der Geest voor het eerst naar een top-10-klassering. Hier bezette de twee zussen de eerste twee plaatsen in de daguitslag bij de jongeren.

Bekijk ook:

Uitslag