Schaatspeloton.nl - Nieuws - Seizoen 2005/2006: De Veranderingen

Seizoen 2005/2006: De Veranderingen

geplaatst zondag 2 oktober 2005 om 00:00:00 op Schaatspeloton.nl

Dit komende seizoen zijn er enkele opmerkelijke veranderingen te vinden. Vooral opvallend zijn de wijziging van de competitiebenamingen van b.v. Heren A naar A-divisie en de invoering van de Marathon Merkenteams. Bij deze Merkenteams moeten alle rijders in de 'nieuwe' A-divisie onder contract staan. Ook wordt het mogelijk voor een team om 5 keer in het seizoen een B-rijder in te zetten in de A-divisie. Schaatspeloton.nl heeft voor u de belangrijkste wijzigingen op een rijtje gezet:

A-, B- en C-divisie
- De namen van de Heren A en B worden veranderd in A-divisie en B-divisie. De regionale Heren C wordt veranderd in C-divisie.

Marathon Merkenteams
- Invoering van de Marathon Merkenteams die rijden onder een door de KNSB afgegeven licentie. Een team bestaat uit minimaal 2 en maximaal 4 A-rijders.
- In de A-divisie (Heren A) wordt alleen in teamverband gereden, maximaal mogen 4 rijders van een team in een wedstrijd starten. Maximaal worden 25 van zulke Merkenteams in de A-divisie toegelaten.
- Een team mag naast rijders in de A-divisie ook rijders uit de B-divisie onder contract hebben. Als een A-rijder tijdens het seizoen door een blessure of ziekte niet kan starten dan mag een B-rijder de plaats van een A-rijder in de A-divisie innemen. Dit mag maximaal 5 keer in het seizoen.

Sprint- en Jongerenklassement
- Tijdens The Greenery Six worden er in de A-divisie en bij de Dames niet meer gereden om premiesprints maar voor de Groene Trui van het sprintklassement.
- De Openingswedstrijd, de Essent Driedaagse en The Greenery Six tellen dit jaar ook mee voor de Witte Trui van het Jongerenklassement.

Ploegenklassement
- De puntentelling voor het Ploegenklassement is veranderd. Voortaan verdient de ritwinnaar 40 punten voor zijn team, de nummer twee 39 punten tot de nummer 40 die nog 1 punt voor zijn team verdient. Slechts de beste 3 rijders van het team in de wedstrijd kunnen punten voor het team verdienen.

Degradatie uit de A-divisie
- Uit de A-divisie kunnen maximaal twee Marathon Merkenteams degraderen naar de B-divisie. Dit zijn de twee als laagste geplaatste teams uit het ploegenklassement. Het ploegenklassement voor degradatie wordt opgemaakt over de wedstrijden in de Essent Cup en The Greenery Six.