Schaatspeloton.nl - Nieuws - Yves Vergeer en Anneleen Zijl pakken winst in 6-Banentoernooi

Yves Vergeer en Anneleen Zijl pakken winst in 6-Banentoernooi

geplaatst maandag 16 januari 2017 om 23:53:24 op Schaatspeloton.nl

De 16-jarige Yves Vergeer won zijn eerste wedstrijd in het 6-Banentoernooi door solo het peloton te dubbelen. (bron: Archief Schaatspeloton.nl)

In Utrecht hebben Yves Vergeer (C Divisie, Zaes), Anneleen Zijl (Dames, Port of Amsterdam/SKITS) en Arno van der Veen (Masters) de achtste wedstrijd in het 6-Banentoernooi gewonnen. Alle drie haalde de overwinning na een solo. De 16-jarige Vergeer deed dat met een ronde voorsprong op de concurrentie waar ploeggenoot Janno Botman (Zaes) voor Johan Bakker de strijd om de tweede plek won. Zijl bleef het peloton voor waar Floor Besteman (BlueDune/RekenService) tweede werd voor Lianne van Loon.

Bij de Masters dubbelde Arno van der Veen het peloton in zijn eentje. Klassementsleider Robert Gaasenbeek eiste de tweede plaats op voor Stan Nelissen die in het klassement nu Gaasenbeek 22,2 punten voor ziet staan.

Bij de C-rijders profiteerde klassementsleider Hans van den Eeckhout met een vijfde plaats van het uitvallen van naaste concurrent André Los. In het klassement staat de Zoetermeerder nu al maar liefst 45,1 punten voor op Los. Bij de Dames bleef Melissa van Pierre (Port of Amsterdam/SKITS) na een vijfde plaats leidster.