Schaatspeloton.nl - Nieuws - Achtste wedstrijd Noord-Oost Competitie prooi voor Mike Dogterom en Marijke Groenewoud

Achtste wedstrijd Noord-Oost Competitie prooi voor Mike Dogterom en Marijke Groenewoud

geplaatst maandag 16 januari 2017 om 23:15:48 op Schaatspeloton.nl

De jonge Mike Dogterom, eerder dit seizoen al eens goed voor een tweede plaats, bleef met een kopgroep van vijf het jagende peloton net voor.

De jonge Mike Dogterom, eerder dit seizoen al eens goed voor een tweede plaats, bleef met een kopgroep van vijf het jagende peloton net voor. (bron: Archief Schaatspeloton.nl)

In Groningen hebben Mike Dogterom (C Divisie), Marijke Groenewoud (Dames, Team Frysk) en Arjan Elferink (Masters, Agritrader) de achtste wedstrijd in de Noord-Oost Competitie gewonnen. De pas 16-jarige Dogterom klopte op de meet medevluchter Sjoerd Kleinhuis en behaalde zijn eerste overwinning. Dat Marijke Groenewoud wint mag haast geen nieuws meer heten. Bij haar zevende zege klopte ze Corina Dijkstra (Team Frysk) en Maya de Jong (CENNED). Elferink soleerde naar de winst met een ronde voorsprong.

De jonge Mike Dogterom, eerder dit seizoen al eens goed voor een tweede plaats, bleef met een kopgroep van vijf het jagende peloton net voor. In de sprint was hij hier Sjoerd Kleinhuis en Guido van Gelder duidelijk te snel af. Jorrit Extercatte (Tjellens) die als achtste finishte behield de leiding in het klassement.

Bij de Dames was dus opnieuw Marijke Groenewoud oppermachtig. In de laatste ronde sprintte ze ruim een seconde sneller dan haar concurrentie wat haar de zevende overwinning in evenveel deelnames opleverde. Bij de Masters was Arjan Elferink duidelijk het peloton de baas. Op een ronde achterstand moest Thierry Mijsters genoegen nemen met de tweede plaats, terwijl René van der Meulen (Weissensee4kids) de derde plek opeiste.

Bekijk ook:

Uitslag Masters
Uitslag Dames
Uitslag C Divisie