Schaatspeloton.nl - Nieuws - Lammert Huitema en Esther Hilberink columnist op Schaatspeloton.nl

Lammert Huitema en Esther Hilberink columnist op Schaatspeloton.nl

geplaatst vrijdag 30 september 2005 om 00:00:00 op Schaatspeloton.nl

Esther Hilberink

Esther Hilberink

Ploegleider en oud-marathonschaatser Lammert Huitema en marathonschaatsster Esther Hilberink zullen voor Schaatspeloton.nl het komende seizoen om de week een column schrijven. De reeks van columns die elke vrijdag op Schaatspeloton.nl zullen verschijnen begint vrijdag 7 oktober met een column van Lammert Huitema.

Lammert Huitema
Lammert Huitema is ploegleider van het Pomaz skating team en oud-marathonschaatser. In zijn lange carrière behaalde hij op kunstijs in totaal 29 landelijke overwinningen, waarvan 3 maal de Nederlandse Titel. Twee keer won hij het eindklassement van de KNSB Cup bij de Heren A. Ook op natuurijs schrijft hij het Nederlands Kampioenschap twee maal op zijn naam, daarnaast wist hij de Alternatieve Elfstedentocht en de Nederlandse natuurijsklassieker de Hollands Venetiëtocht te winnen.
Lammert Huitema, vader van twee kinderen, is mede-eigenaar van een winkel in zwembaden, sauna`s, infrarood cabines, thermobaden en zonnebanken.

Esther Hilberink is landelijk marathonschaatsster bij de formatie van Van der Wiel. De 24-jarige Zwolse combineert haar schaatscarrière met een baan van 40 uur als secretaresse bij Dommerholt Advocaten in haar woonplaats. Als beste resultaat heeft zij de 13e plek in de Alternatieve Elfstedentocht van 2004 staan.
Esther Hilberink zal dit seizoen binnen haar ploeg een vrije rol bekleden, maar ze wil ook haar ploeggenotes helpen waar dat nodig mocht zijn.
Naast schaatsen is schrijven haar grote hobby en haar toekomstdroom is dan ook het schrijven van een roman. Dit seizoen combineert ze haar twee grote hobby's in het schrijven van een tweewekelijkse column voor Schaatspeloton.nl.

Op dit moment zijn op Schaatspeloton.nl al twee proefcolumns te lezen; ‘Klaar' van Esther Hilberink en ‘Japie' van Lammert Huitema.