Schaatspeloton.nl - Nieuws - Francesca Lollobrigida ook in Alkmaar te snel voor Irene Schouten

Francesca Lollobrigida ook in Alkmaar te snel voor Irene Schouten

geplaatst zaterdag 14 januari 2017 om 20:42:57 op Schaatspeloton.nl

Francesca Lollobrigida (li.) is ook in Alkmaar Irene Schouten (re.) te snel af.

Francesca Lollobrigida (li.) is ook in Alkmaar Irene Schouten (re.) te snel af. (bron: Schaatspeloton.nl)

In Alkmaar heeft Francesca Lollobrigida (MKBasics.nl) de tiende wedstrijd in de KPN Marathon Cup gewonnen door Irene Schouten (Royal A-ware) in de massasprint te verslaan. Het was pas de derde keer dit seizoen dat Schouten en Lollobrigida elkaar tegenkwamen in de sprint om de marathonzege. De Italiaanse zette op De Meent de stand in dat duel der sprintsters op 3-0. Klassementsleidster Elma de Vries (Palet Schilderwerken) finishte als derde en verstevigde haar grip op de Oranje leiderstrui.

Op De Meent stonden een aantal oude bekenden weer aan de start. Irene Schouten en Francesca Lollobrigida stonden pas voor de derde keer dit seizoen samen op het ijs en vonden zich halverwege de wedstrijd ook samen in een kansrijke kopgroep. Samen met Emma Engbers (Mastermind), Jane Ravestein (Sportvrouw.com-Monalyse) en Ineke Dedden (Palet Schilderwerken) waren Schouten en Lollobrigida in de aanval. Zeker gezien de vertegenwoordigde ploegen aan aantrekkelijke kopgroep maar de aanval slaagde niet.

Nadat deze groep was teruggepakt controleerde een andere oude bekende het peloton. In dienst van Schouten was het Carien Kleibeuker die het peloton op zo'n tempo hield dat vervolgens geen aanval kon slagen. Ze deed dit overigens samen met de vrouwen van MKBasics.nl die met Lollobrigida natuurlijk de favoriet in de gelederen hadden. Schouten en Lollobrigida zochten elkaar op, daarbij probeerde de Italiaanse door het gat te laten vallen nog even de Westfriese te verrassen en haar ploeggenoten een kleine voorsprong te geven. Maar de wedstrijd draaide uit op een sprint en hierin pakte Lollobrigida alweer haar negende marathonwinst van dit seizoen in evenveel deelnames. Elma de Vries sprintte op de derde plaats net klassementsconcurrente Lisa van der Geest (MKBasics.nl) eruit en bouwde haar voorsprong in het klassement licht uit.

Bekijk ook:

Uitslag