Schaatspeloton.nl - Nieuws - Irene Schouten prolongeert titel in gesmoord kampioenschap

Irene Schouten prolongeert titel in gesmoord kampioenschap

geplaatst zondag 1 januari 2017 om 17:30:16 op Schaatspeloton.nl

Irene Schouten prolongeert haar titel, Janneke Ensing en Lisa van der Geest moeten genoegen nemen met zilver en brons.

Irene Schouten prolongeert haar titel, Janneke Ensing en Lisa van der Geest moeten genoegen nemen met zilver en brons. (bron: Schaatspeloton.nl)

In Heerenveen heeft Irene Schouten (Royal A-ware) het Nederlands Kampioenschap marathonschaatsen op haar naam geschreven. De West-Friese won na 100 ronden de sprint van een sterke kopgroep met een ronde voorsprong. Janneke Ensing (Lasaulec) moest net als vorig jaar genoegen nemen met zilver, brons was er voor Lisa van der Geest (MKBasics.nl). In de finale was er door sterk verdedigend werk van Carien Kleibeuker (Royal A-ware) geen ruimte voor Ensing of Van der Geest om aan de sprint te ontkomen.

Doordat een kopgroep met vier sterke, zo niet de sterkste rijdsters, zich aan de voorkant van de wedstrijd vonden was het qua aanvallen snel beslist. Carien Kleibeuker toonde in het vervolg van de wedstrijd haar absolute kwaliteit als diesel. Geen enkele kans werd er meer gegeven om de positie van Schouten te bedreigen. Niet bedreigend mocht Elske Lenis (iM Farming) in de laatste ronden voor de finish van het peloton proberen met een solo-aanval de vijfde plaats op te eisen. Dit liet de rest van het peloton niet gebeuren en de Nijmegense werd teruggepakt waarna het Margo van de Merwe (Sportvrouw.com - Monalyse) was die in de sprint die vijfde plaats kon opeisen voor Carla Ketellapper-Zielman (KOGA) en Aggie Walsma (CENNED).

Na het afsprinten van het peloton veranderde er aan het beeld van de eigenlijk niets. Kleibeuker nam de kop en gaf die pas af op het moment dat de dames begonnen te sprinten. Hierin liet Irene Schouten haar ploeggenote niet in de steek en ze prolongeerde haar titel. Janneke Ensing sprintte naar het zilver, Lisa van der Geest moest genoegen nemen met het brons.

Bekijk ook:

Uitslag