Schaatspeloton.nl - Nieuws - Regionale Competities dit jaar voor Veteranen extra belangrijk

Regionale Competities dit jaar voor Veteranen extra belangrijk

geplaatst zaterdag 10 september 2005 om 00:00:00 op Schaatspeloton.nl

De Regionale of Inter-Gewestelijke Marathoncompetities zullen voor de Veteranen dit seizoen extra belangrijk zijn. De KNSB bepaalde dat deze categorie namelijk vanaf dit jaar nog slechts 2 maal op de landelijke kalender zal staan. Voor deze 2 wedstrijden, het NK en de Essent Cup Finale, zullen veelal de regionale competities als selectiemoment gelden. Voor jonge rijd(st)ers zijn de Regionale competities ook al vele jaren de eerste opstap van de baancompetities naar de landelijke Essent Cup.

Noord-Oost Competitie
Voor de Gewesten Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel heet de regionale competitie de Noord-Oost Competitie. Aan deze wedstrijd zullen de Heren C, Dames en Veteranen deelnemen. Landelijke rijders zijn uitgesloten van deelname in deze marathonreeks over 8 wedstrijden.

5-Banentoernooi
In de Gewesten Noord-Holland/Utrecht en Zuid-Holland zullen de regionale rijders hun krachten meten over 11 wedstrijden in Amsterdam, Alkmaar, Haarlem, Utrecht en Den Haag. Ook hier zijn landelijke rijders niet welkom als deelnemer.

Regiocompetitie Noord-Brabant/Limburg
Ook in het KNSB Gewest Noord-Brabant/Limburg wordt dit jaar een Regiocompetitie verreden. Deze competitie over 6 wedstrijden wordt enkel gereden door de Veteranen op de 4 banen van dit Zuidelijke Gewest.