Schaatspeloton.nl - Nieuws - Marijke Groenewoud neemt met vierde zege leiding Noord-Oost Competitie weer over

Marijke Groenewoud neemt met vierde zege leiding Noord-Oost Competitie weer over

geplaatst zondag 11 december 2016 om 22:42:59 op Schaatspeloton.nl

Marijke Groenewoud behaalde haar vierde overwinning en nam de leiding in het klassement weer terug.

Marijke Groenewoud behaalde haar vierde overwinning en nam de leiding in het klassement weer terug. (bron: Archief Schaatspeloton.nl)

In Groningen hebben Harm Visser (C Divisie), Marijke Groenewoud (Dames, Team Frysk) en Arjan Elferink (Masters, Agritrader) de vijfde wedstrijd in de Noord-Oost Competitie gewonnen. Voor Groenewoud die Maya de Jong (CENNED) en Hilde-Marije Dijkstra (iM Farming) klopte, was het haar vierde overwinning. Hiermee maakte ze haar door een wedstrijd afwezigheid opgelopen achterstand goed en neemt de de klassementsleiding over van ploeggenote Corina Dijkstra (Team Frysk) die vijfde werd.

In de C Divisie was Harm Visser de sterkste van een viermans kopgroep die het peloton op een ronde had gezet. Michael Groot werd tweede, Theo Trul derde. Mart Nijhoff eindigde als enige van de kopgroep naast het podium. Master Arjan Elferink was alweer voor de derde keer dit seizoen de sterkste. De Nederlands Kampioen rekende in Groningen af met medevluchter Kurt van de Nes (Weissensee4kids). Jeroen Sienot (Agritrader) werd op een ronde achterstand derde.

Bekijk ook:

Uitslag Masters
Uitslag C Divisie
Uitslag Dames