Schaatspeloton.nl - Nieuws - Janneke Ensing is in Enschede Elma de Vries nipt de baas

Janneke Ensing is in Enschede Elma de Vries nipt de baas

geplaatst zaterdag 10 december 2016 om 21:04:31 op Schaatspeloton.nl

Janneke Ensing bleef in Enschede klassementsleidster Elma de Vries nipt voor.

Janneke Ensing bleef in Enschede klassementsleidster Elma de Vries nipt voor. (bron: Schaatspeloton.nl)

In Enschede heeft Janneke Ensing (Lasaulec) de zevende wedstrijd in de KPN Marathon Cup gewonnen. In de sprint van de kopgroep was ze klassementsleidster Elma de Vries (Palet Schilderwerken) net de baas. Er moest een fotofinish aan te pas te komen om Ensing haar twaalfde kunstijsoverwinning te kunnen toekennen. Ineke Dedden (Palet Schilderwerken) eindigde als derde. De Vries bleef in het bezit van het Oranje, Lisa van der Geest (MKBasics.nl) behield het Wit.

De Dames misten in Enschede sprinttoppers Irene Schouten en Francesca Lollobrigida. Het tweetal kon niet op tijd vanuit Heerenveen op het Twentse ijs zijn om nog deel te nemen aan de cupwedstrijd. Met het duo niet aanwezige konden een aantal andere rappe vrouwen op een sprintoverwinning hopen maar de wedstrijd draaide niet automatisch uit op een massasprint. Het was uiteindelijk zelfs een omvangrijke kopgroep van vijftien rijdsters die het peloton op een ronde zette. Hierin de belangrijkste namen voor het klassement. Hierin speelt Janneke Ensing op dit moment geen uitermate belangrijke rol. Ensing, die afgelopen weken afwezig was met het oog op het wielerseizoen bij haar profploeg Cipollini, won uiteindelijk de sprint om de dagzege.

Voor de Drentse had het echter niet op een eindsprint hoeven aankomen, zij koos in de finale zelf voor de aanval maar het was Iris van der Stelt (MKBasics.nl) die de groep terug bracht bij Ensing. Die rol was even later ook voor Ensing zelf toen zij de ontsnapte Anne Tauber (Artecef) inrekende. Nadat een laatste aanval van Birgit Witte (ZiuZ) door Daniƫlle Bekkering (KOGA) gecounterd was was het duidelijk dat een sprint de beslissing zou gaan brengen. Hierin klopte Janneke Ensing nipt Elma de Vries die met haar tweede plaats goede zaken deed in de klassementsstrijd waar zij inmiddels een voorsprong van 12 punten genomen heeft op Lisa van der Geest (MKBasics.nl) die in Enschede als zesde finishte.

Bekijk ook:

Uitslag