Schaatspeloton.nl - Nieuws - Masterwinst voor Erben Wennemars in Noord-Oost Competitie

Masterwinst voor Erben Wennemars in Noord-Oost Competitie

geplaatst zondag 27 november 2016 om 23:32:02 op Schaatspeloton.nl

Erben Wennemars won de vierde wedstrijd voor Masters in de regionale Noord-Oost Competitie.

Erben Wennemars won de vierde wedstrijd voor Masters in de regionale Noord-Oost Competitie. (bron: Archief Schaatspeloton.nl)

De vierde wedstrijd in de Noord-Oost Competitie is gewonnen door Jorrit Extercatte (C Divisie, Tjellens), Marijke Groenewoud (Dames, Team Frysk) en Erben Wennemars (Masters, Okay Fashion & Jeans). Wennemars, die voor het eerst deelnam aan een Mastermarathon, was in de categorie voor veertigplussers in de sprint net iets sneller dan Nederlands Kampioen Arjan Elferink (Agritrader Schaatsteam) en Johannes de Groot (KPMS Bouwadvies) met wie hij een ronde voorsprong op het peloton had gepakt. Corina Dijkstra (Team Frysk) nam dankzij een tweede plek de klassementsleiding bij de Dames over.

Bij de Dames gaat Marijke Groenewoud door met winnen. De 17-jarige Hallumse won voor de derde keer in even zoveel starts. In het klassement heeft ze, mede dankzij behaalde tussensprintpunten, bijna de achterstand opgelopen door het missen van een marathon ingelopen en staat ze in het klassement tweede. Ze doet dit achter ploeggenote Corina Dijkstra die in Heerenveen tweede werd voor Jasmijn Visser (Newspeed) en zo Maya de Jong (CENNED) van de leiding stootte.

Jorrit Extercatte was bij de C-rijders goed voor de tweede zege van het seizoen. De schaatser uit Delden rekende in Thialf af met Erik Klok en Wessel Horlings. Extercatte staat na 4 wedstrijd riant aan de leiding van het klassement. Pepijn van der Vinne (Fietsen en Koffie) volgt al op bijna 30 punten.

Bekijk ook:

Uitslag Masters
Uitslag Dames
Uitslag C Divisie