Schaatspeloton.nl - Nieuws - Bouwglas Gesman/Kocomon Vastgoed stopt

Bouwglas Gesman/Kocomon Vastgoed stopt

geplaatst woensdag 4 april 2007 om 21:32:00 op Schaatspeloton.nl

In tegenstelling tot eerdere berichten zal er volgend seizoen niet opnieuw een Bouwglas Gesman/Kocomon Vastgoed ploeg op het ijs verschijnen. Het marathonschaatsteam en de twee hoofdsponsoren hebben in onderling overleg besloten zich geheel terug te trekken. Op dit moment lag enkel Rick van Leersum vast voor het nieuwe seizoen. De ploeg is in verschillende samenstellingen acht jaar op het hoogste niveau vertegenwoordigd geweest.

Ploegleider Kees Haverkamp over de beslissing: "Sponsoren en ploegleiding waarderen de inzet van de werkgroep marathonschaatsen, maar na alle strubbelingen van het vorige seizoen en de opzet voor het nieuwe seizoen hebben uiteindelijk de doorslag gegeven zich terug te trekken uit de marathonschaatssport."

In het seizoen 1999/2000 verscheen er voor het eerst een Kocomon ploeg in het landelijke marathonpeloton. "Aanleiding acht jaar geleden om een marathonschaatsteam op te starten was, dat sponsoren en leiding echte schaatsliefhebbers zijn. Uit liefde voor de sport is er toen besloten te starten met een team." Aldus Kees Haverkamp. In verschillende sponsorsamenstellingen is deze ploeg blijven bestaan tot en met dit seizoen.
Van de huidige ploeg was al bekend dat Arjen Becker en Frank Woltman de overstap zullen maken naar PGM Bakker Vastgoed en dat Arno Schrama het marathonschaatsen vaarwel zegt. Nadat al bekend was geworden dat Jasper van Tol opzoek moest naar een nieuwe ploeg bleef enkel Rick van Leersum nog over. Ook hij moet nu dus opzoek naar een nieuw onderkomen voor het nieuwe seizoen.