Schaatspeloton.nl - Nieuws - Regiorijders in Noord-Oost, West en Zuid kwamen dit weekend in actie

Regiorijders in Noord-Oost, West en Zuid kwamen dit weekend in actie

geplaatst maandag 14 november 2016 om 15:13:27 op Schaatspeloton.nl

Marijke Groenewoud, die zaterdag nog tweede werd tijdens de finale van de landelijke Mass-startcompetitie, was in de eindsprint van de derde wedstrijd van de Noord-Oost Competitie oppermachtig voor Jasmijn Visser (Newspeed) en Maya de Jong (CENNED).

Marijke Groenewoud, die zaterdag nog tweede werd tijdens de finale van de landelijke Mass-startcompetitie, was in de eindsprint van de derde wedstrijd van de Noord-Oost Competitie oppermachtig voor Jasmijn Visser (Newspeed) en Maya de Jong (CENNED). (bron: Archief Schaatspeloton.nl)

Zaterdag en zondag zijn de volgende wedstrijden in de verschillende regiocompetities verreden. Zaterdag wonnen Jetze van Heelsum (C Divisie), Lieke Splinter (Dames) en Koen Lankhaar (Masters) de vierde wedstrijd in de Regiocompetitie Zuid en waren in het westen van het land Hans van den Eeckhout (C Divisie), Anna van den Bos (Dames) en Robert Gaasenbeek (Masters) de besten in de derde wedstrijd in het 6-Banentoernooi. Zondag konden Jorrit Extercatte (C Divisie), Marijke Groenewoud (Dames) en Arjan Elferink (Masters) de derde wedstrijd in de Noord-Oost Competitie winnen.

Regiocompetitie Zuid
In Breda klopte Jetze van Heelsum bij de C-rijders Maikel Stam en Teun Sweere. Voor de 17-jarige Van Heelsum was het de eerste overwinning in de Regiocompetitie Zuid. De Sleewijker nam ook de leiding in het klassement over van Bart Streefkerk. Bij de Dames ging de zege voor de tweede maal dit seizoen naar Lieke Splinter. De oud landelijk marathontopper won met een ronde voorsprong op Karen Teuling (Leontienhuis) die klassementsleidster bleef, Claudia van Heel werd derde. Bij de Masters ging de winst naar Splinter's partner Koen Lankhaar. Hij rekende af met Arnold Stam en Martie de Zeeuw. De Zeeuw houdt in het klassement de leiding maar zit Lankhaar tot op 1,1 punt komen.

6-Banentoernooi
In het 6-Banentoernooi was er bij de C-rijders winst voor klassementsleider Hans van den Eeckhout. De Zoetermeerder rekende in Hoorn af met vier medevluchters met wie hij een ronde voorsprong had op het peloton. Max van Honschoten finishte als tweede, Wabe de Rooij was goed voor de derde plaats. Van Honschoten staat na drie wedstrijden tweede met al 14,1 punt achterstand op Van den Eeckhout. Bij de Dames wist Anna van den Bos voor de tweede maal dit seizoen te winnen. De schaatsster uit Oostknollendam rekende op haar thuisbaan af met Janet Beers en Melissa van Pierre. Van Pierre ging met haar derde plaats klassementsleidster Floor Besteman (BlueDune/RekenService), die in Hoorn niet verder kwam dan de dertiende plaats, voorbij en is de nieuwe lijstaanvoerster. Bij de Masters verstevigde klassementsleider Robert Gaasenbeek zijn grip op het klassement. Gaasenbeek liet op de meet John van Dijk en Robin Veerman achter zich.

Noord-Oost Competitie
Op zondag behaalde Jorrit Extercatte (Tjellens) een dubbelslag in de Noord-Oost Competitie voor C-rijders. De Deldenaar rekende in de sprint af met medevluchter Gerben Gerbrandij met wie hij een ronde voorsprong had op het peloton. Harm Visser won de sprint van het peloton en legde beslag op de derde plaats. Bij de Dames was het Marijke Groenewoud (Team Frysk) die de wedstrijd won. De Hallumse, die zaterdag nog tweede werd tijdens de finale van de landelijke Mass-startcompetitie, was in de eindsprint oppermachtig voor Jasmijn Visser (Newspeed) en Maya de Jong (CENNED). De Jong blijft leidster in het klassement. Bij de Masters won klassementsleider Arjan Elferink (Agritrader) voor Thierry Mijsters en Johannes de Groot (KPMS Bouwadvies).

Bekijk ook:

Uitslag C Divisie Noord-Oost Competitie
Uitslag Dames Noord-Oost Competitie
Uitslag Masters Noord-Oost Competitie
Uitslag C Divisie 6-Banentoernooi
Uitslag Dames 6-Banentoernooi
Uitslag Masters 6-Banentoernooi
Uitslag Masters Regiocompetitie Zuid
Uitslag Dames Regiocompetitie Zuid
Uitslag C Divisie Regiocompetitie Zuid