Schaatspeloton.nl - Nieuws - Wereldbeker berooft KPN Marathon Cup van klassementsleidster, vier klassementsheren naar Azië

Wereldbeker berooft KPN Marathon Cup van klassementsleidster, vier klassementsheren naar Azië

geplaatst woensdag 9 november 2016 om 22:35:44 op Schaatspeloton.nl

Francesca Lollobrigida kan zaterdag in Heerenveen niet haar Oranje leiderspak tonen. De Italiaanse komt in actie in Azië tijdens de eerste wereldbekerwedstrijden.

Francesca Lollobrigida kan zaterdag in Heerenveen niet haar Oranje leiderspak tonen. De Italiaanse komt in actie in Azië tijdens de eerste wereldbekerwedstrijden. (bron: Schaatspeloton.nl)

Door het starten van de ISU World Cup aanstaande vrijdag in het Chinese Harbin mist het damespeloton met Francesca Lollobrigida (MKBasics.nl) zaterdag in Heerenveen de leidster in de KPN Marathon Cup. De winnares van de eerste drie wedstrijden zal Italië vertegenwoordigen tijdens de Aziatische wereldbekers. Bij de Heren is Alexis Contin (LottoNL-Jumbo) de best geplaatste schaatser in de KPN Marathon Cup die in Heerenveen verstek moet laten gaan vanwege wereldbekerdeelname. De Fransman staat met 40 punten zevende in het tussenklassement.

Naast Contin zullen ook Fabio Francolini (AB Vakwerk) op plaats dertien in de tussenstand van de KPN Marathon Cup, nummer negentien Jorrit Bergsma (Royal A-ware) en nummer 25 Bart Swings (Victorie) afreizen naar Azië. Erik Jan Kooiman (AB Transport Group) die zich geplaatst heeft voor deelname op de 5 kilometer reist ook af naar het oosten, maar stond nog niet in het klassement geplaatst.

Deelnemers ISU World Cups in Azië die geklasseerd zijn in de KPN Marathon Cup
1. Francesca Lollobrigida (MKBasics.nl)
7. Alexis Contin (LottoNL-Jumbo)
13. Fabio Francolini (AB Vakwerk)
19. Jorrit Bergsma (Royal A-ware)
25. Bart Swings (Victorie)

Deelnemers ISU World Cups in Azië die dit seizoen gestart zijn op een marathon
Douwe de Vries (LottoNL-Jumbo)
Sven Kramer (LottoNL-Jumbo)
Patrick Roest (LottoNL-Jumbo)
Erik Jan Kooiman (AB Transport Group)
KC Boutiette (AB Transport Group)

Deelnemers ISU World Cups in Azië die dit seizoen een marathonnummer hebben
Carlijn Achtereekte (Distil)
Marije Joling (Distil)
Manon Kamminga (Gewest Fryslân)
Kjeld Nuis (LottoNL-Jumbo)
Olivier Jean (AB Transport Group)
Ewen Fernandez (AB Transport Group)
Dmitri Babenko (Victorie)
Elena Møller-Rigas (Steigerplank.com)

Irene Schouten en Evert Hoolwerf (beiden Royal A-ware) die geselecteerd zijn voor de mass-start zullen niet afreizen naar de wedstrijden in Azië en kunnen dus zaterdag aan de start staan in Heerenveen. Arjan Stroetinga (Royal A-ware), klassementsleider in de KPN Marathon Cup en vorig seizoen eindwinnaar van het wereldbekerklassement op de mass-start, is niet geplaatst voor de Aziatische wedstrijden en ook hij zal dus in Heerenveen gewoon van start kunnen gaan in de marathoncompetitie.

Schaatsjaarspel 2016/2017, speel mee voor minimaal 1.600 euro aan prijzen en steun Schaatspeloton.nl
Met de start van de World Cup in Harbin begint vrijdag ook het SchaatsJaarspel 2016/2017 van Zweeler. Deelnemers aan dit spel mogen 30 schaatsers kiezen uit 8 groepen waarvan jij denkt dat ze de meeste punten gaan halen in de 11 wedstrijden die meetellen voor het Schaatsjaarspel. Het gaat om 6 World Cups, het EK en WK Allround, het EK en WK Sprint en de WK Afstanden. Daarnaast moeten de winnaars van het WK Allround en het WK sprint voor zowel de heren als dames voorspeld worden.

Voor 7 euro, doe je mee voor die minimale prijzenpot van 1.600 euro (vorig seizoen 2.441 Euro) en een eerste prijs van 200 euro. Je kan dan het hele seizoen van je team genieten en daar draait het uiteindelijk om bij dit soort spellen. De belevenis van een schaatsseizoen is zoveel leuker als je zelf een team hebt samengesteld en een bijkomend voordeel als je betaald meespeelt aan het SchaatsJaarspel in je inschrijft via de in dit bericht genoemde links ontvangt Schaatspeloton.nl hiervan een kleine bijdrage wat weer helpt bij het in de lucht houden van deze site.

Naast het groepenspel heeft Zweeler dit jaar ook een SchaatsJaarspel budget op de markt gebracht. Voor dit spel krijg je 275 miljoen euro budget om 20 schaatsers te kiezen. Ook dit spel kost 7 euro en is gestart met een prijzenpot van 300 euro en inmiddels al verhoogd naar 500 euro met een eerste prijs van 100 euro!

En voor de echt 'diehard' fans is er een spel van 2,50 euro voor de World Cup Harbin waar je 15 schaatsers mag kiezen met een budget van 135 miljoen euro. De minimale prijzenpot is hier 250 euro!

Bekijk ook:

Klik hier om je direct te registreren voor het Zweeler SchaatsJaarspel