Schaatspeloton.nl - Nieuws - Richard Sijm terug op oude nest

Richard Sijm terug op oude nest

geplaatst dinsdag 8 mei 2007 om 22:33:00 op Schaatspeloton.nl

Richard Sijm, hier in het midden nog in de kleuren van Burggraaf 123 VCA, zal komend seizoen terugkeren bij de Viks Parket ploeg.

Richard Sijm, hier in het midden nog in de kleuren van Burggraaf 123 VCA, zal komend seizoen terugkeren bij de Viks Parket ploeg.

Komend seizoen zal Richard Sijm uitkomen voor de Viks Parket formatie. Daarmee keert de, tijdens dit seizoen bij Burggraaf 123 VCA vertrokken, Sijm terug bij de ploeg waarmee hij in het seizoen 2003/2004 bij de A-rijders debuteerde. Naast Richard Sijm zal de Viks Parket ploeg in elk geval bestaan uit Ties Wielinga, Sicco Janmaat, Tonny van Vliet en wellicht ook de Japanner Shinta Kobayashi.

Richard Sijm was na zijn vertrek bij Burggraaf 123 VCA opzoek naar een nieuw onderkomen. Toen Viks Parket de 27-jarige inwoner van Lutjebroek benaderde hoefde hij niet lang na te denken. "Alles is prima geregeld, een talentvol team wat mij betreft", aldus Sijm die 20 mei in het Noord-Hollandse Ursem wordt verwacht voor de eerste centrale training van zijn nieuwe ploeg.

Viks Parket komt qua punten tekort voor een plaats in de Topcompetitie, maar neemt wel gewoon deel aan de zaterdagavondcompetitie. Verder ziet de formatie de nieuwe ijsbaan in Flevoland van 4,7 km als een geweldige aanwinst voor het marathonschaatsen, daarom zullen zij zich speciaal gaan richten op de wedstrijden die daar komende winter plaats gaan vinden.