Schaatspeloton.nl - Nieuws - Francesca Lollobrigida sprint ook in Leeuwarden naar zege

Francesca Lollobrigida sprint ook in Leeuwarden naar zege

geplaatst zaterdag 29 oktober 2016 om 20:22:15 op Schaatspeloton.nl

(bron: Schaatspeloton.nl)

De tweede wedstrijd in de KPN Marathon Cup is gewonnen door Francesca Lollobrigida (MKBasics.nl). De Italiaanse die vorige week ook al de openingswedstrijd won was in Leeuwarden het snelst in de massasprint. In de Elfstedenhal slaagde er geen aanval in het peloton te verschalken. Net als vorige week in Amsterdam hield Lollobrigida in de sprint Irene Schouten (Royal A-ware) en Janneke Ensing (Lasaulec) achter haar.

Op het goede ijs van de Elfstedenhal slaagde de aanvallers er niet in een verschil te maken tijdens de 80 ronden wedstrijd. Daarbij moet overigens wel gezegd worden dat de aanvallers het zeker probeerde. Een omvangrijke kopgroep leek halverwege de wedstrijd nog enige kans te maken maar het was MKBasics.nl, dat de hele wedstrijd prominent aanwezig was, die het peloton neutraliseerde door een counteraanval van Lisa van der Geest die door de rest van het peloton niet werd getolereerd. Het in gang geschoten peloton kwam onder leiding van Irene Schouten terug waarna ondanks nog enkele aanvallen een massasprint onvermijdelijk werd.

De eindsprint werd een kopie van de aankomst een week geleden bij de seizoensopening in Amsterdam. In Leeuwarden waren het opnieuw Francesca Lollobrigida en Irene Schouten die duelleerden om de winst. Op de streep was het de Italiaanse die de schaats net iets eerder over de meet drukte dan de West-Friese. Ook Janneke Ensing ging op plaats drie op herhaling. Bianca Roosenboom (ZiuZ) die als vierde finishte werd vanwegen duw- en trekwerk gedeklasseerd.

Lollobrigida mocht logischerwijs met haar tweede overwinning opnieuw het Oranje leiderspak aantrekken. Lisa van der Geest die als zesde finishte behield de Witte Jongerentrui.

Bekijk ook:

Uitslag