Schaatspeloton.nl - Nieuws - Francesca Lollobrigida begint seizoen met zege en is 30e winnares van de Jaap Eden Trofee

Francesca Lollobrigida begint seizoen met zege en is 30e winnares van de Jaap Eden Trofee

geplaatst zaterdag 22 oktober 2016 om 20:14:34 op Schaatspeloton.nl

De openingswedstrijd van de KPN Marathon Cup is in Amsterdam gewonnen door Francesca Lollobrigida (MKBasics.nl). De Italiaanse won na 80 ronden op de Jaap Edenbaan de sprint van een kopgroep twaalf die het peloton op een ronde had gezet. Irene Schouten (Royal A-ware) en Janneke Ensing (Lasaulec) eindigde als tweede en derde. Lollobrigida volgde met haar zege zichzelf op als winnares van de Jaap Eden Trofee die voor dertigste keer gereden werd bij de vrouwen.

De grote machtsblokken waren bij de Dames ruim vertegenwoordigd toen een kopgroep van twaalf rijdsters het peloton dubbelde. Ze deden dit na een wedstrijd waarin aanvallen continu aanwezig waren. Zowel Royal A-ware, als Lasaulec en het vernieuwde MKBasics.nl waren elk met drie dames aanwezig in de beslissende slag die ook juist vanwege hun aanwezigheid de beslissende slag werd. En het was hun aanwezigheid die in de finale de strijd eigenlijk ook in de kiem smoorde. Carien Kleibeuker (Royal A-ware) hield het tempo er op en aanvallen, bijvoorbeeld Lisa van der Geest (MKBasics.nl) en Ineke Dedden (Palet Schilderwerken) probeerde het nog, kregen geen kans.

In de eindsprint was Francesca Lollobrigida duidelijk Irene Schouten te snel af. De Cupwinnares van vorig seizoen, Janneke Ensing, begon met een derde plaats aan de nieuwe competitie. Van der Geest die als vijfde finishte mocht de eerste Witte jongerentrui in ontvangst nemen.

Bekijk ook:

Uitslag