Schaatspeloton.nl - Nieuws - Speaker Ben Lieferink plotseling overleden

Speaker Ben Lieferink plotseling overleden

geplaatst donderdag 10 mei 2007 om 16:57:00 op Schaatspeloton.nl

Ben Lieferink hier in zijn vertrouwde rol met winnares Elma de Vries na de Essent Cup wedstrijd in Alkmaar.

Ben Lieferink hier in zijn vertrouwde rol met winnares Elma de Vries na de Essent Cup wedstrijd in Alkmaar.

Donderdagmorgen is marathonspeaker Ben Lieferink plotseling overleden aan een hartstilstand. Ben Lieferink stond vooral bekend als zeer enthousiast speaker bij verschillende marathonwedstrijden maar was daarnaast ook een gedreven voorzitter van de Gewestelijke Technische Commisie marathonschaatsen van het gewest Noord-Holland/Utrecht. Alle disciplines binnen het marathonschaatsen waren hem even lief. Door zijn enthousiasme was hij zeer geliefd bij de marathonrijders.

De KNSB verliest met het overlijden van Ben een inspirerende persoonlijkheid die niet weg te denken is uit de marathonschaatswereld. Hij was de spil in de organisatie van veel marathonevenementen. Al meer dan 20 jaar voorzag hij de marathonwedstrijden van de KNSB van zijn deskundige commentaar. Naast speaker bij veel marathonwedstrijden was hij ook thuisspeaker van AZ.

"Ben is 58 jaar geworden. Hij zou volgende week 40 jaar in dienst zijn bij zijn werkgever GGZ Noord-Holland Noord en nu van zijn pensioen gaan genieten. De KNSB wenst familie en naasten van Ben veel sterkte in deze moeilijke tijd." Aldus de bond op haar website.