Schaatspeloton.nl - Nieuws - Gauke Nijholt trainer/coach nieuwe A-ploeg

Gauke Nijholt trainer/coach nieuwe A-ploeg

geplaatst zaterdag 9 juni 2007 om 09:45:00 op Schaatspeloton.nl

Vanaf 1 juni is Gauke Nijholt als trainer/coach betrokken bij de A-ploeg van Haak - Bional - Jovetra - Haijma.

Vanaf 1 juni is Gauke Nijholt als trainer/coach betrokken bij de A-ploeg van Haak - Bional - Jovetra - Haijma.

Vanaf 1 juni is Gauke Nijholt als trainer/coach betrokken bij de A-ploeg van Haak - Bional - Jovetra - Haijma. Dat de beste B Divisieploeg de overstap zou gaan maken naar de A Divisie was al eerder bekend geworden. Met de bij Team TNT gestopte Gauke Nijholt hebben ze nu een ervaren ploegleider vastgelegd om het jonge team te ondersteunen.

De jonge marathonschaatsers Gerrit Albada, Engbert de Vegt, Bart de Vries en Durk Fabriek zullen komend seizoen dus begeleid gaan worden door de ervaren ploegleider Gauke Nijholt. Nijholt stopte na het afgelopen seizoen als ploegleider bij het Team TNT omdat de reisafstand naar deze vooral in Den Haag trainende formatie te lang was. Vanaf 1 juni is hij nu actief als trainer/coach bij de uit de B Divisie overkomende formatie.

In de B Divisie was afgelopen seizoen Bional/Haak/Jovetra/Haijma de winnaar van het officieuze ploegenklassement. Van die succesploeg komen Engbert de Vegt en Bart de Vries mee naar de A Divisie, Gerrit Albada en Durk Fabriek komen respectievelijk over van De Hypotheker en Adformatie/Kras Reizen. Het nieuwe team zal uit gaan komen in de zaterdagavondcompetitie.

Manager van de ploeg Henk Wemekamp maakt verder bekend dat een stichting tot ondersteuning van het team zal worden opgericht. "Het marathonschaatsen staat aan de vooravond van structuurveranderingen. Het team van Haak-Bional-Jovetra-Haijma wil de ontwikkeling van jonge rijders binnen het marathonschaatsen verbeteren. Dit kan niet zonder de financiƫle steun van het bedrijfsleven. Om die reden zal een stichting in het leven worden geroepen die het doel heeft middelen bijeen te brengen om de jonge rijders en de schaatsmarathonsport in Noord Nederland te ondersteunen."