Schaatspeloton.nl - Nieuws - Team Schaats Hart strikt Birgit Witte

Team Schaats Hart strikt Birgit Witte

geplaatst woensdag 23 maart 2016 om 15:18:46 op Schaatspeloton.nl

Birgit Witte komt komend marathonseizoen uit voor Team Schaats Hart.

Birgit Witte komt komend marathonseizoen uit voor Team Schaats Hart. (bron: Archief Schaatspeloton.nl)

Birgit Witte komt komend marathonseizoen uit voor Team Schaats Hart. De 33-jarige Birgit, winnares van de laatste Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee, komt over van Schaatsteam Cenned waar ze zelf besloot te vertrekken. Dankzij de Alternatieve Elfstedenwinst, samen met een tweede en een derde plek tijdens de natuurijswedstrijd in Zweden, was Birgit Witte afgelopen seizoen ook de winnares van de KPN Grand Prix natuurijscyclus.

De keuze van Birgit Witte om naar Team Schaats Hart van Sandra 't Hart en Valentina Berga-Belloni te komen, omvatte een aantal redenen: "Allereerst het enthousiasme en de betrokkenheid van de sponsor, en zijn liefde voor het natuurijs. Daarnaast hebben zowel Sandra als Valentina veel ervaring waar ik verwacht nog wat van te kunnen leren. Tot slot, niet geheel onbelangrijk, mijn nieuwe ploeggenoten: leuke gezellige meiden die mij willen en kunnen ondersteunen op natuurijs en op kunstijs ook voorin meedoen om de winst."

Haar plannen voor komend seizoen zijn dan ook duidelijk. De podiumplek in Alkmaar smaakt naar meer en natuurlijk wil ze ook in de natuurijswedstrijden weer het podium op: "Het zou natuurlijk heel mooi zijn als ik mijn winst op de Alternatieve Elfstedentocht succesvol kan verdedigen". Maar het liefst droomt ze van natuurijswedstrijden in Nederland: "Wie weet gaat het in Nederland wel weer vriezen, het winnen van een natuurijsklassieker staat nu wel bovenaan mijn verlanglijstje."

Gerrit Baarda, directeur van ZiuZ, is enthousiast over de komst van Witte: "Ik ben een echte schaatsliefhebber en vooral een natuurijsliefhebber. Als je dan iemand als Birgit weet binnen te halen dan kun je alleen maar tevreden zijn. Daarnaast zal ze met al haar ervaring in het marathon schaatsen een grote bijdrage kunnen leveren aan het team."