Schaatspeloton.nl - Nieuws - Iris van der Stelt naar Team Kromkamp, Merel Bosma en Chantal Hendriks naar Opleidingsteam

Iris van der Stelt naar Team Kromkamp, Merel Bosma en Chantal Hendriks naar Opleidingsteam

geplaatst maandag 21 maart 2016 om 11:14:20 op Schaatspeloton.nl

Het nog sponsorloze Team Kromkamp heeft Iris van der Stelt vastgelegd voor het volgende seizoen.

Het nog sponsorloze Team Kromkamp heeft Iris van der Stelt vastgelegd voor het volgende seizoen. (bron: Archief Schaatspeloton.nl)

Het nog sponsorloze Team Kromkamp heeft Iris van der Stelt vastgelegd voor het volgende seizoen. De Marathonschaatsster van het Jaar komt over van MKBasics.nl waar ze eerder al haar vertrek aankondigde. Bij Team Kromkamp voegt ze zich bij Lisa van der Geest, Francesca Lollobrigida en Sharon Hendriks. Die laatste ziet ook zus Chantal Hendriks overkomen naar het opleidingsteam waar ook Merel Bosma en Giulia Lollobrigida voor zullen uikomen. Bosma en Chantal Hendriks komen over van Egbert Egberts-PTH Groep.

De overstap van de 23-jarige Van der Stelt, die de afgelopen 4 seizoenen uitkwam voor MKBasics.nl, is opmerkelijk omdat vorige week bekend werd dat het team van ploegleider Martijn Kromkamp momenteel zonder sponsor zit. Van der Stelt zegt daarover: "Ik heb heel bewust gekozen voor het team en de begeleiding, omdat ik daar het volste vertrouwen in heb en denk dat ik in deze omgeving een betere schaatser kan worden. De randzaken zijn voor mij iets minder belangrijk en ik ga er vanuit dat er komend seizoen gewoon een sponsornaam op onze pakken staat."

Martijn Kromkamp is erg content met de nieuwste aanwinst voor zijn team: "Ik volg Van der Stelt al het hele seizoen. Ze rijdt ijzersterk, is technisch zeer begaafd en met drie overwinningen, de tweede plaats in het algemeen klassement van de KPN Marathon Cup en de winst in het jongeren klassement heeft ze een zeer goed jaar achter de rug. Dat ze onlangs werd gekozen tot Marathonschaatsster van het Jaar zegt ook wel genoeg. Toch denk ik dat ze in dit team nog stappen kan maken en meer wedstrijden kan winnen." Over het ontbreken van een sponsor zegt Kromkamp het volgende: "Er lopen wel gesprekken, maar hoe concreet die zijn blijft altijd afwachten. Het is een lastige klus, maar gelukkig hebben we nog even de tijd."

Met de opzet van een opleidingsteam heeft Kromkamp volgend seizoen dus twee teams op het ijs. "Ik gaf al eerder aan dat ik het dames marathonschaatsen in de breedte naar een hoger plan wil brengen. Daarbij zie ik een opleidingsteam waarin jonge talentvolle rijdsters kunnen leren van en trainen met een topteam als goede investering voor de komende jaren. Ontwikkeling op fysiek, tactisch als ook mentaal gebied staan daarbij voorop. Met de talenten Merel Bosma, Chantal Hendriks en de van een blessure terugkomende Giulia Lollobrigida hebben we talenten in huis die zowel op kunstijs als natuurijs al hebben laten zien goed voorin mee te kunnen doen." Wie ploegleider wordt bij het opleidingsteam is nog niet bekend.