Schaatspeloton.nl - Nieuws - Wegen iSkate en Team Kromkamp scheiden zich

Wegen iSkate en Team Kromkamp scheiden zich

geplaatst zondag 20 maart 2016 om 22:59:56 op Schaatspeloton.nl

Volgend seizoen zal de damesformatie van ploegleider Martijn Kromkamp niet uitkomen onder de paraplu van iSkate

Volgend seizoen zal de damesformatie van ploegleider Martijn Kromkamp niet uitkomen onder de paraplu van iSkate (bron: Archief Schaatspeloton.nl)

Volgend seizoen zal de damesformatie van ploegleider Martijn Kromkamp niet uitkomen onder de paraplu van iSkate. De overkoepelende organisatie, waar ook verschillende langebaanploegen onderdeel van uitmaken, meldt dat de wegen van de twee zullen scheiden. Dit betekent ook dat de ploeg die zal bestaan uit de Italiaanse zussen Francesca en Giulia Lollobrigida, Lisa van der Geest en Sharon Hendriks niet meer kan steunen op de financiele hulp van Athleteshop.nl en Koopjesdrogisterij.nl.

Het team was met tal van marathonzeges en de eindoverwinning in de KPN Marathon Cup uiterst succesvol, maar Kromkamp en iSkate verschillen te veel van mening omtrent de sporttechnische en financiƫle invulling van het team. "Wij dragen de marathon een warm hart toe en zien meerwaarde in een multidisciplinaire aanpak. We zijn trots op wat ons marathonteam het afgelopen seizoen heeft gepresteerd, maar wij kunnen helaas niet meegaan in de visie van Kromkamp. Als je dat vaststelt, dan is het beter elkaar de ruimte te geven", zegt operationeel directeur Rhian Ket van iSkate.

Kromkamp gaat op zoek naar nieuwe sponsoren. "Ik ben iSkate, Athleteshop en Koopjesdrogisterij.nl dankbaar dat ze dit team de kans hebben gegeven, maar ik denk dat het dames marathonschaatsen in de breedte gebaat is bij deze stap. Ik weet dat het niet eenvoudig zal zijn om een hoofdsponsor te vinden, maar ik heb er het volste vertrouwen in dat dit gaat lukken. Het team staat als een huis, er ontbreekt alleen nog een naambordje. Ik weet zeker dat er bedrijven zijn die zich graag aan deze ploeg willen committeren."