Schaatspeloton.nl - Nieuws - Van der Molen verlaat Palet, Palet en MKBasics als een ploeg verder

Van der Molen verlaat Palet, Palet en MKBasics als een ploeg verder

geplaatst zondag 20 maart 2016 om 23:00:21 op Schaatspeloton.nl

Jade van der Molen zal komend seizoen niet meer in het pak van Palet Schilderwerken starten.

Jade van der Molen zal komend seizoen niet meer in het pak van Palet Schilderwerken starten. (bron: Archief Schaatspeloton.nl)

Jade van der Molen zal komend seizoen niet meer in het pak van Palet Schilderwerken starten. Dat meldt haar ploeg op hun website. De Nederlands Studentekampioene heeft nog geen nieuw onderdak maar heeft al wel aangegeven de ploeg te gaan verlaten. Met vertrek van Van der Molen en dunt het collectief van Schaatsmeiden uit tot vier rijdsters. Naast Palet's Ineke Dedden en Imke Vormeer zijn dat Elma de Vries en Nicky van Leeuwen van MKBasics.nl. Die laatste ploeg gaat op in Palet Schilderwerken, het Gendemuidense schilderbedrijf verlengt haar sponsoring.

Palet Schilderwerken zal komend seizoen opnieuw te zien zijn in het zwart-blauwe tenue. Het bedrijf uit Genemuiden heeft zijn samenwerking met ploegleider Eelco Kooistra en de rijders verlengd. Na zes jaar sponsoring ziet het bedrijf nog steeds de verbintenis met de sport en blijft de schaatsers trouw voor een zevende jaar. De samenstelling van het marathonteam die het komende seizoen uit zullen komen voor Palet Schilderwerken heeft wel een verandering ondergaan. Ineke Dedden, winnares van de finale wedstrijd om de KPN Cup zal samen met Imke Vormeer hetzelfde pak als het afgelopen seizoen kunnen aantrekken. Elma de Vries en Nicky van Leeuwen verwisselen het rode MKBasics.nl pak voor het schaatspak van Palet Schilderwerken. 

Jade van der Molen zal dus geen deel meer uitmaken van de nieuwe gecombineerde ploeg. Zij gaat na twee seizoenen bij de Schaatsmeiden gereden te hebben hen verlaten. Vorig jaar reed Jade de marathonwedstrijden met nummer 21 voor het Challenge Team en nam ze deel aan het NK Afstanden en NK Allround als rijdster van Palet Schilderwerken. Dit jaar was nummer 21 in het zwart blauw van Palet Schilderwerken één van de aanvallers in het peloton met verschillende podiumplekken als resultaat waar van één overwinning, de KPN Cup in Heerenveen. De 21-jarige schaatster heeft besloten op zoek te gaan naar andere mogelijkheden om zich zowel op het langebaanrijden als in het marathonschaatsen te verbeteren. Bij welke ploeg ze komend seizoen zal gaan rijden is nog niet duidelijk. De begeleiding en sponsors van de Schaatsmeiden danken Jade voor haar inzet en wensen haar veel succes in haar nog volgende schaatscarrière. 

Elma de Vries is nog niet klaar met het marathonschaatsen en ziet genoeg uitdaging voor een volgend seizoen. "De rek is nog lang niet uit mijn carrière. Het afgelopen jaar heb ik geprobeerd veel voor mijn ploeggenote Iris van der Stelt te betekenen, wat tot een goed ploegenspel heeft geleid. Komend seizoen wil ik zelf weer meer het podium betreden, ik weet zeker dat dat er nog in zit." De helikopterpiloot is blij met de trouwe sponsor die Palet Schilderwerken bewijst te zijn. 

De Zweedse Eva Lagrange, afgelopen seizoen uitkomend voor team mkbasics.nl, zal bij het team betrokken blijven om haar hoofddoelen in het langebaan na te streven met uitstapjes richting de marathon. 

Met het kleiner worden van de groep schaatsers van de Schaatsmeiden hebben beide hoofdsponsors besloten dat er komend seizoen ruimte is voor één marathonteam. Op de pakken van dit team zal Palet Schilderwerken komen te staan. Het bedrijf mkbasics.nl blijft als sponsor betrokken in het marathonschaatsen maar zal daarvoor zijn eigen route gaan kiezen.

De begeleiding en alle Schaatsmeiden bedanken het bedrijf mkbasics.nl en met name directeur Rik Nijkamp voor de jarenlange samenwerking die tot prachtige resultaten hebben geleid.