Schaatspeloton.nl - Nieuws - Mats Stoltenborg verkiest Bouw & Techniek boven Tjolk

Mats Stoltenborg verkiest Bouw & Techniek boven Tjolk

geplaatst zondag 13 maart 2016 om 17:13:00 op Schaatspeloton.nl

Mats Stoltenborg won vorig seizoen de marathon in Rotterdam, volgend seizoen zal hij niet meer rijden in de kleuren van Team Tjolk maar van Schaatsteam Bouw & Techniek.

Mats Stoltenborg won vorig seizoen de marathon in Rotterdam, volgend seizoen zal hij niet meer rijden in de kleuren van Team Tjolk maar van Schaatsteam Bouw & Techniek. (bron: Archief Schaatspeloton.nl)

Schaatsteam Bouw & Techniek heeft voor het volgende seizoen Mats Stoltenborg vastgelegd. Dat weet Schaatsen.nl te melden. De 23-jarige Hoofddorper verkiest de formatie van ploegleider Jeroen de Vries boven Team Tjolk waar Stoltenborg ook zijn contract kon verlengen. Bij Schaatsteam Bouw & Techniek verwacht Stoltenborg zijn studie beter te kunnen combineren met het programma dan bij de Clafis-formatie waar Tjolk onderdeel vanuit maakt dat zich vol gaat focussen op de Olympische Spelen.

Dit jaar was Mats Stoltenborg, die vorig seizoen zijn enige landelijke marathonoverwinning boekte, goed voor de tweede plaatsen bij de marathons in Assen en Tilburg. Daarnaast behaalde hij de Gewestelijke titel van Noord-Holland/Utrecht en won brons bij het Nederlands Studentenkampioenschap.

Naast Stoltenborg zal Schaatsteam Bouw & Techniek volgend jaar bestaan uit de gebleven Robert Post, Bart de Vries en Bart Mol. Daarnaast maakt Sjaak Schipper zijn rentree in de Top Divisieploeg.