Schaatspeloton.nl - Nieuws - Zuidema Kranen failliet, ploeg opzoek naar nieuwe sponsor

Zuidema Kranen failliet, ploeg opzoek naar nieuwe sponsor

geplaatst donderdag 5 juli 2007 om 22:20:00 op Schaatspeloton.nl

In de voorbereiding naar het nieuwe seizoen werd het Damesteam van ploegleidster Klasina Seinstra verrast door het noodgedwongen afhaken van hun hoofdsponsor. Het bedrijf Zuidema Kranen is failliet gegaan en zal ophouden te bestaan. De formatie van Zuidema Kranen zou in het aankomende seizoen bestaan uit Helen van Goozen, Lucy Hutten-Witteman, Mariska Huisman en de nieuw overgekomen Bianca Roosenboom.

Team manager Henk Jan Kerkhoff bevestigt het bericht: "Dit was voor ons, een zeer grote schok. Midden in de voorbereiding je hoofdsponsor kwijtraken is niet gemakkelijk. Wij proberen een nieuwe hoofdsponsor te vinden voor het succesvolle team. Echter op dit moment hebben we die nog niet gevonden."

Het team versterkte zich in de aanloop met het van het gelieerde Asics/Right To Play overkomende Helen van Goozen en de nieuwkomer Bianca Roosenboom. Helen van Goozen reed zich in het afgelopen seizoen naar de vierde plaats in de eindrangschikking van de Essent Cup, Roosenboom debuteerde sterk.

Het verlies van de hoofdsponsor wordt door Henk Jan Kerkhoff wel in perspectief geplaatst: "Wij zijn alleen ‘maar' een sponsor kwijt, Zuidema zijn bedrijf"