Schaatspeloton.nl - Nieuws - Cupwinnares Janneke Ensing naar Lasaulec, Sander Kingma ploegleider

Cupwinnares Janneke Ensing naar Lasaulec, Sander Kingma ploegleider

geplaatst dinsdag 8 maart 2016 om 07:57:02 op Schaatspeloton.nl

Janneke Ensing zal volgend seizoen uitkomen voor Lasaulec.

Janneke Ensing zal volgend seizoen uitkomen voor Lasaulec. (bron: Schaatspeloton.nl)

Janneke Ensing zal volgend seizoen uitkomen voor Lasaulec waar Sander Kingma ploegleider zal worden. Dit weet het Dagblad van het Noorden vanochtend te melden. Cupwinnares Ensing moest op zoek naar een nieuwe ploeg nadat er voor haar geen plaats meer was bij Athleteshop/Koopjesdrogisterij. De Drentse verkiest Lasaulec boven MKBasics.nl, Cenned en Koga waarvan zij ook aanbiedingen op zak had. Eerder legde Lasaulec al Kimberly Muusse vast en nam het de Herenploeg van CRV-Interfarms over.

Ensing tekent bij Lasaulec een contract van een jaar. Volgens het Dagblad van het Noorden is een belangrijke overweging bij haar keuze voor Lasaulec geweest dat provinciegenoot Sander Kingma daar volgend seizoen aan de slag gaat als ploegleider. Naast Ensing en Muusse had Lasaulec al eerder het contract met Corina Strikwerda, Ria Westenbroek, Marleen Molenaar en Floortje Mackay verlengt.

Bij de Herenformatie van Lasaulec, de overgenomen ploeg van CRV-Interfarms, komen volgend seizoen Pim Cazemier, Jan Korenberg, Jordy Harink, Robin Snoek en Sjoerd den Hertog op het ijs.

Bekijk ook:

Janneke Ensing
Cupwinnares Janneke Ensing moet op zoek naar nieuwe ploeg (21 februari 2016)
Via Blendle (€0,09): "Janneke Ensing gaat verder met Kingma" (DvhN)