Schaatspeloton.nl - Nieuws - Hattricks voor Hovey en Larouche in Noord-Amerikaans sluitingsweekend

Hattricks voor Hovey en Larouche in Noord-Amerikaans sluitingsweekend

geplaatst maandag 7 maart 2016 om 20:13:27 op Schaatspeloton.nl

Caleb Hovey en Guylaine Larouche hebben het Noord-Amerikaans marathonschaatsseizoen uitermate goed afgesloten. Beide Canadezen wonnen op de Olympische ijsbaan van Lake Placid zowel de marathon over 10, 21 als 42 kilometer, die respectievelijk op vrijdag, zaterdag en zondag werden verreden. De 18-jarige Hovey moest met name zijn landgenoot Rejean Blais kloppen. Larouche rekende opeenvolgend af met Catherine Kwiecien, Leonie Kaspers en Chloé Segal.

Op de vrijdag stond de marathon over 10 kilometer op het programma als opening van het weekend. Caleb Hovey verwees hierbij Rejean Blais naar de tweede en Jean-Paul Champoux naar de derde plaats. Guylaine Larouche rekende af met Catherine Kwiecien en Rosie Chong. Op de zaterdag rekende Hovey over de halve marathonafstand opnieuw af met Blais, Joe Franz was goed voor de derde plaats. Bij de Dames bezette de Nederlandse Leonie Kaspers de tweede plaats achter Larouche, Jennifer Boyer was goed voor de derde plaats.

De afsluitende volle marathon over 42 kilometer op de ijsbaan waar in 1932 bij de Olympische Winterspelen de schaatsafstanden als mass-start werden geren zag naast Hovey en Blais bij de Heren Tim Parshall op de derde plaats. Larouche werd op het laatste podium van het Noord-Amerikaanse seizoen geflankeerd door Catherine Kwiecien en Rosanna Beatie.

Bekijk ook:

Uitslag Dames 42km
Uitslag Heren 42km
Uitslag Dames 21km
Uitslag Heren 21km
Uitslag Dames 10km
Uitslag Heren 10km