Schaatspeloton.nl - Nieuws - De Haan Westerhoff legt Timo Verkaaik vast

De Haan Westerhoff legt Timo Verkaaik vast

geplaatst vrijdag 4 maart 2016 om 20:24:11 op Schaatspeloton.nl

Timo Verkaaik zal volgend seizoen uitkomen voor Team De Haan Westerhoff.

Timo Verkaaik zal volgend seizoen uitkomen voor Team De Haan Westerhoff. (bron: Schaatspeloton.nl)

Timo Verkaaik zal volgend seizoen uitkomen voor Team De Haan Westerhoff. De 30-jarige Gouwenaar, dit seizoen goed voor een derde plaats bij de marathon in Breda, komt over van Okay Fashion & Jeans en vervangt bij de kozijnenleverancier Arnt Jalvingh die de ploeg gaat verlaten. Eerder kwam Verkaaik al uit voor Habovo/BWaste een van de voorloperploegen van de Haan Westerhoff bij Stichting Schaats- en Skeelerteam Fryslân van ploegmanager Harry de Wolff.

"Timo zal met name een heel belangrijke rol gaan vervullen op kunstijs maar daarnaast uiteraard ook in de natuurijswedstrijden." laat Harry de Wolff weten. "We denken dat we met de kwaliteiten van Timo ons beter van voren kunnen laten zien. Timo kan de koers uitstekend lezen en denken dat hij goed sturing kan geven aan zijn ploeggenoten. Daarnaast krijgt hij volop kansen om voor eigen succes te gaan. Hij stond dit jaar in Breda op het podium en wij verwachten dat hij dat in het nieuwe seizoen minimaal zal herhalen."

Timo Verkaaik vervangt bij De Haan Westerhoff Arnt Jalvingh, die door diverse omstandigheden niet geheel gebracht heeft wat de ploegleiding er van verwacht had. De Haan Westerhoff gaat er vanuit dat verder geen mutaties zullen plaatsvinden in de bezetting, zowel wat rijders betreft als begeleiding. Dit betekent dat ook volgend seizoen Robert van Dalen, Jouke Hoogeveen, Luc ter Haar, Erwin Mesu en Stefan Wolffenbuttel onder leiding van ploegleider Rutger ter Laak het wit-blauw-oranje van De Haan Westerhoff zullen dragen.