Schaatspeloton.nl - Nieuws - Athleteshop/Koopjesdrogisterij verder met drietal, bouwt tweede ploeg uit tot marathonopleidingsteam

Athleteshop/Koopjesdrogisterij verder met drietal, bouwt tweede ploeg uit tot marathonopleidingsteam

geplaatst donderdag 25 februari 2016 om 22:37:55 op Schaatspeloton.nl

Athleteshop/Koopjesdrogisterij dat dit seizoen het ploegenklassement in de KPN Marathon Cup won gaat door met  Sharon Hendriks, Lisa van der Geest en Francesca Lollobrigida.

Athleteshop/Koopjesdrogisterij dat dit seizoen het ploegenklassement in de KPN Marathon Cup won gaat door met Sharon Hendriks, Lisa van der Geest en Francesca Lollobrigida. (bron: Schaatspeloton.nl)

De damesformatie van Athleteshop/Koopjesdrogisterij, waarvan vorige week bekend werd dat er geen plaats meer is voor Janneke Ensing, gaat volgend seizoen door met Sharon Hendriks, Lisa van der Geest en Francesca Lollobrigida. Ploegleider Martijn Kromkamp geeft daarnaast aan de tweede ploeg die dit seizoen vooral een onderdak was voor langebaanschaatsers die af en toe een marathon wilden rijden te willen gaan ombouwen tot een volwaardige marathonopleidingsploeg.

De opleidingsploeg, waar in elk geval Giulia Lollobrigida voor uit zal gaan komen, wordt opgericht met het oog op de toekomst. "Zelf heb ik heel veel gehad aan het eerste jaar in het peloton toen ik bij de opleidingsploeg van TVM heel veel geleerd heb" aldus Kromkamp die hoopt dat jonge marathontalenten in de opleidingsploeg naast de topploeg zo een stap kunnen maken. "De lat mag wel wat hoger."

"Wij gaan sowieso professioneler werken." stelt Kromkamp die met zijn ploeg komend seizoen volledig met elkaar gaat trainen en werken. Van der Geest, Hendriks en de zussen Lollobrigida zullen komende zomer ook met elkaar samen wedstrijden gaan skeeleren en in die gezamenlijke aanpak wrong het ook met Janneke Ensing. De cupwinnares heeft een succesvolle wielercarrière waar ze uit komt voor de profploeg Parkhotel Valkenburg. "Ik heb zeer veel respect voor Janneke hoe ze het marathonschaatsen combineert met haar wielerloopbaan" spreekt Kromkamp uit. "Maar het is niet te combineren met onze nieuwe aanpak."

De formatie die afgelopen seizoen het ploegenklasssement won hoopt de overige namen in de twee ploegen komende twee weken in te vullen. Of dat er acht zullen worden is nog maar de vraag. "Sowieso brengen we 7 Dames op het ijs. Misschien 8, maar 7 vind ik ook een mooi aantal" aldus Martijn Kromkamp.

Bekijk ook:

Transferoverzicht 2016