Schaatspeloton.nl - Nieuws - Wabe de Rooij en Ella van Vloten winnen Baancompetitie Haarlem

Wabe de Rooij en Ella van Vloten winnen Baancompetitie Haarlem

geplaatst dinsdag 23 februari 2016 om 21:54:23 op Schaatspeloton.nl

Wabe de Rooij, die de slotwedstrijd won met 2 ronden voorsprong, hield in het eindklassement Joram Verkerk en Hidde Schelling achter zich.

Wabe de Rooij, die de slotwedstrijd won met 2 ronden voorsprong, hield in het eindklassement Joram Verkerk en Hidde Schelling achter zich. (bron: Archief Schaatspeloton.nl)

Het eindklassement van de Baancompetitie Haarlem is gewonnen door Wabe de Rooij (C Divisie), Ella van Vloten (Dames) en Laurens Akerboom (Masters). De Rooij en Van Vloten wonnen maandagavond de finalewedstrijd, terwijl Akerboom achter Stan Nelissen tweede werd. De Rooij, die de slotwedstrijd won met 2 ronden voorsprong, hield in het eindklassement Joram Verkerk en Hidde Schelling achter zich. Van Vloten zag Anouk van der Kieft en Tyrza Mollee naast haar op het eindpodium.

Voor Akerboom de slotwedstrijd was nog het spannendst. De schaatser uit Ter Aar had voor de finale een voorsprong van 1 punt op Anthonie Luijendijk. Akerboom wist Luijendijk in de laatste wedstrijd achter zich te laten en verzekerde zo de eindwinst. Stan Nelissen eindigde als derde in de eindstand.

Bekijk ook:

Uitslag en Eindklassement Masters
Uitslag en Eindklassement C Divisie
Uitslag en Eindklassement Dames