Schaatspeloton.nl - Nieuws - Poelstra en Groenewoud brengen eindzege Noord-Oost Competitie naar Hallum

Poelstra en Groenewoud brengen eindzege Noord-Oost Competitie naar Hallum

geplaatst maandag 22 februari 2016 om 22:22:42 op Schaatspeloton.nl

Bij de Dames sloot Marijke Groenewoud haar zegetocht van dit seizoen af met negende overwinning.

Bij de Dames sloot Marijke Groenewoud haar zegetocht van dit seizoen af met negende overwinning. (bron: Archief Schaatspeloton.nl)

Het eindklassement van de Noord-Oost Competitie is gewonnen door Hendrik Poelstra (C Divisie, VSSNederland.nl), Marijke Groenewoud (Dames) en Hans van de Wetering (Masters). De Finalewedstrijd in Heerenveen werd zondagavond gewonnen door Jorrit Extercatte (C Divisie, Tjellens), Groenewoud en Hans van Apeldoorn (Masters). Van der Wetering overvleugelde met een tweede plek op de slotdag nog Arjan Elferink (Selecteq) bij de Masters en pakte zo de eindzege.

In de C Divisie had Poelstra de eindzege al virtueel binnen voor het startschot gelost werd in Thialf. De Hallumer eindigde in de slotwedstrijd op de 21e plaats maar zag zijn eindzege niet in gevaar komen. Extercatte was na 60 ronden Thomas Kruk (VDH Tegels & Sanitair) en Bas Winters te snel af. Voor Kruk was dit net niet voldoende om op te schuiven naar de derde plaats in het klassement. Poelstra werd als eindwinnaar op het podium geflankeerd door Chiel Smit en Ian van Zutphen.

Bij de Dames sloot Marijke Groenewoud haar zegetocht van dit seizoen af met negende overwinning. In de eindsprint klopte de plaatsgenoot van de C-eindwinnaar Poelstra Regio Topcompetitie winnares Hilde-Marije Dijkstra (Egbert Egberts - PTH Groep) en Andrea Sikkema. Met maar liefst negen overwinningen is het niet meer dan logisch dat de eerste plaats in het klassement ook voor Groenewoud was ingeruimd. Hiermee brengen Poelstra en Groenewoud gezamenlijk de eindoverwinning naar het kleine terpdorp Hallum. De tweede plaats in de eindrangschikking ging naar Vera Otten, Maya de Jong ging met de bloemen van de derde plaats naar huis.

Bij de Masters begon Hans van de Wetering de finale met een achterstand 7,5 punt op de afwezige Arjan Elferink. Van de Wetering vond zich terug in de kopgroep van vier die een ronde voorsprong pakte en wist zich zo al zeker van de eindwinst. Met de dagzege kon hij dit echter niet bekronen. Hans van Apeldoorn ontsnapte in de slotfase uit de kopgroep en soleerde naar de zege. Van de Wetering won de sprint om de tweede plaats voor Alfred Bolks en Jo Huitzing. Met zijn zege verzekerde Van Apeldoorn zijn derde plaats in het eindklassement achter Van de Wetering en Elferink.

Bekijk ook:

Uitslag C Divisie
Uitslag Dames
Uitslag Masters