Schaatspeloton.nl - Nieuws - Ineke Dedden pakt bij KPN Marathon Cup Finale eerste overwinning

Ineke Dedden pakt bij KPN Marathon Cup Finale eerste overwinning

geplaatst zaterdag 20 februari 2016 om 20:59:10 op Schaatspeloton.nl

Ineke Dedden pakt bij KPN Marathon Cup Finale eerste overwinning

Ineke Dedden pakt bij KPN Marathon Cup Finale eerste overwinning (bron: Schaatspeloton.nl)

De Finalewedstrijd van de KPN Marathon Cup is in Alkmaar gewonnen door Ineke Dedden (Palet Schilderwerken). Voor de Wanneperveense was het de eerste overwinning op het hoogste niveau. Dedden won de sprint van een kopgroep van drie die in de finale was ontsnapt. Daniëlle Lissenberg-Bekkering (Koga) werd tweede, Birgit Witte (CENNED) legde beslag op de derde plaats. Klassementsleidster Janneke Ensing (Athleteshop/Koopjesdrogisterij) zag haar positie niet meer in gevaar komen en behaalde de eindoverwinning in de KPN Marathon Cup.

Al voor de wedstrijd was duidelijk dat zonder fysieke malheur Janneke Ensing met de eindwinst naar huis zou mogen gaan. De Drentse, die van haar wielerprofploeg Parkhotel Valkenburg vrij had gekregen van de ploegenpresentatie om in Alkmaar de finale te rijden, kwam geen moment in gevaar en reed veilig naar de twaalfde plaats. Dit was achter een kopgroep van negen Dames die halverwege de wedstrijd het peloton op een ronde hadden gezet.

Na het afsprinten van het peloton, waar de Japanse Nana Takagi de Italiaanse Francesca Lollobrigida (Athleteshop/Koopjesdrogisterij) en cupwinnares Janneke Ensing aftroefde in de sprint om de tiende plaats, ontstond er een finale waarin het uiteindelijk podium zich voorin vond. Het drietal Birgit Witte, Daniëlle Lissenberg-Bekkering en Ineke Dedden ontsnapte op kousenvoeten uit de kopgroep die echter geen samenwerking vond in de achtervolging. Dit was onder andere te danken aan het feit dat zowel Witte als Dedden met respectievelijk Aggie Walsma (CENNED) en Jade van der Molen (Palet Schilderwerken) een ploeggenoot in de achtervolgende groep hadden. Op het laatste rechte stuk vond Dedden zich al snel in gewonnen positie. Lissenberg-Bekkering kon niet meer over de Wanneperveense komen die zo haar eerste overwinning in haar carrière boekte. Birgit Witte moest genoegen nemen met de derde plaats.

In het eindklassement van de KPN Marathon Cup ging de winst dus zoals verwacht naar Janneke Ensing. Iris van der Stelt (MKBasics.nl) was goed voor de tweede plaats en Emma Engbers (Mastermind) stelde met een achtste plek in de finale haar derde plaats in het klassement veilig. Iris van der Stelt mocht de laatste Witte trui aantrekken en werd op het eindpodium van het Jongerenklassement geflankeerd door Jade van der Molen en Laura van Ramshorst (ACE Team). De eindwinst in het Ploegenklassement ging naar de formatie van Athleteshop.nl/Koopjesdrogisterij.nl. Het Koga Schaatsteam eindigde op de tweede plaats slechts 3 punten voor op CENNED die zich terug zagen op plaats drie.

Bekijk ook:

Uitslag