Schaatspeloton.nl - Nieuws - José Boots wint Regio Top Finale, Eindwinst voor Hilde-Marije Dijkstra

José Boots wint Regio Top Finale, Eindwinst voor Hilde-Marije Dijkstra

geplaatst zaterdag 20 februari 2016 om 17:14:19 op Schaatspeloton.nl

In Alkmaar heeft José Boots de Finale van de Regio Topcompetitie gewonnen.

In Alkmaar heeft José Boots de Finale van de Regio Topcompetitie gewonnen. (bron: Schaatspeloton.nl)

In Alkmaar heeft José Boots de Finale van de Regio Topcompetitie gewonnen. De Oostwoudse won de sprint van het peloton nadat die in de laatste ronde aanvalster Denise van der Hulst bij had gehaald. Op de meet hield Boots Maya de Jong en Danielle Ootes net achter haar. De Jong eindigde ook in het klassement als tweede achter Hilde-Marije Dijkstra (Egbert Egberts - PTH Groep) die de eindzege in de Regio Topcompetitie veiligstelde.

In een finalewedstrijd, waar het regiopeloton weinig kleurvol koerste, was het Karen Teuling (Leontienhuis) die lange tijd solo voor het peloton uit koerste. Toen de oud landelijk rijdster was teruggepakt was het met het rondenbord op tien Denise van der Hulst die de aanval koos. De Voorhoutse leek op de overwinning af te koersen en zelfs bij het luiden van de bel had Van der Hulst nog een voorsprong op het in gang geschoten peloton. Voor de dappere aanvalster mocht het echter niet zo zijn. Het peloton kwam terug en José Boots toonde zich in de eindsprint voor de tweede maal dit seizoen het snelst. Maya de Jong en Danielle Ootes moeste genoegen nemen met de tweede en derde plaats.

Hilde-Marije Dijkstra behaalde op de zevende plaats net voldoende punten om het eindklassement op haar naam te schrijven. In de eindrangschikking hield zij 4 punten voorsprong op nummer twee Maya de Jong. Beau Wagemaker legde beslag op de derde plaats in de eindstand.

Bekijk ook:

Uitslag