Schaatspeloton.nl - Nieuws - Anema schokt met niet opstellen klassementsleider Berga in KPN Marathon Cup Finale

Anema schokt met niet opstellen klassementsleider Berga in KPN Marathon Cup Finale

geplaatst vrijdag 19 februari 2016 om 22:58:36 op Schaatspeloton.nl

Ingmar Berga kan zaterdagavond het Oranje leiderspak nog verliezen als concurrent Frank Vreugdenhil minstens 38 punten binnen haalt.

Ingmar Berga kan zaterdagavond het Oranje leiderspak nog verliezen als concurrent Frank Vreugdenhil minstens 38 punten binnen haalt. (bron: Schaatspeloton.nl)

Jillert Anema zal zaterdagavond bij de KPN Marathon Cup Finale klassementsleider Ingmar Berga niet opstellen. Dit meldt Telegraaf.nl vanavond. Anema verwijt Berga, die na dit seizoen Royal A-ware/Fonterra verruilt voor Okay Fashion & Jeans, dat hij woensdag in Assen te defensief gereden zou hebben. Hiermee kan de KPN Marathon Cup een schokkend einde krijgen. Concurrent Frank Vreugdenhil (Okay Fashion & Jeans) staat op 37,9 punten achterstand waardoor hij met een overwinning met een ronde voorsprong alsnog eindwinnaar kan worden.

Op de website van De Telegraaf toont Ingmar Berga zich logischerwijs weinig begripvol voor de beslissing van zijn ploegleider "Dit gaat helemaal nergens over. Je laat natuurlijk niet in de laatste race de klassementsleider thuis."

Met het niet starten van Berga ontstaat er de wrange situatie dat Frank Vreugdenhil zijn ploeggenoot voor volgend seizoen en provinciegenoot van het winnen van de KPN Marathon Cup kan afhouden. Hiervoor dient Vreugdenhil 38 punten te verzamelen. Dit kan door het winnen van de wedstrijd met een ronde voorsprong of door het op het podium rijden met twee ronden voorsprong op het peloton.

Bekijk ook:

Ingmar Berga
Anema: "Ik ga rijden met het team voor Ingmar, maar zonder Ingmar" (20 februari 2016)