Schaatspeloton.nl - Nieuws - Thuisrijder Vreugdenhil wint voorlopig laatste schaatsmarathon Assen

Thuisrijder Vreugdenhil wint voorlopig laatste schaatsmarathon Assen

geplaatst woensdag 17 februari 2016 om 22:09:20 op Schaatspeloton.nl

De voorlopig laatste schaatsmarathon van Assen is gewonnen door thuisrijder Frank Vreugdenhil (Okay Fashion & Jeans).

De voorlopig laatste schaatsmarathon van Assen is gewonnen door thuisrijder Frank Vreugdenhil (Okay Fashion & Jeans). (bron: Schaatspeloton.nl)

De voorlopig laatste schaatsmarathon van Assen is gewonnen door thuisrijder Frank Vreugdenhil (Okay Fashion & Jeans). Op het ijs van De Bonte Wever dat na dit seizoen de deuren sluit kwam Vreugdenhil als de snelste uit de tweestrijd met Mats Stoltenborg (Team Tjolk). Op een ronde achterstand won Simon Schouten (Royal A-ware/Fonterra) de sprint van de achtervolgende groep om de derde plaats.

Halverwege de wedstrijd slaagde acht heren er in een ronde voorsprong te pakken. Daarbij niet klassementsleider Ingmar Berga (Royal A-ware/Fonterra) maar zijn al op verre achterstand staande concurrenten waren ook niet in kop aanwezig. Beste geklasseerd was Frank Vreugdenhil die als de nummer vijf van het klassement aan de wedstrijd op zijn thuisbaan was begonnen. In de slotfase van de wedstrijd was Vreugdenhil een van de mannen die een tweede ronde voorsprong kon pakken. Hij volgde daarmee Mats Stoltenborg die als eerste die tweede ronde achter zijn naam zette. Zijn Tjolk-ploeg hield het tempo van het peloton hoog om Vreugdenhil niet de kans te geven zijn tweede ronde te pakken. Maar met hulp van zijn ploeggenoten, en toevalligerwijs daarbij profiterend van zijn toekomstige ploeggenoot Crispijn Ariƫns (Van Werven) die op weg was naar zijn eerste ronde voorsprong, slaagde Vreugdenhil er toch in ook zijn tweede ronde voorsprong te pakken.

Nadat Simon Schouten de sprint om de derde plek had gewonnen begonnen Stoltenborg en Vreugdenhil aan hun finale van vijf ronden. Met een surplace werd het Drentse publiek nog een laatste marathonschaatsfeestje voorgeschoteld. Bij het luiden van de bel begon de sprint met Stoltenborg de kop opgedrongen. Dit brak de Noord-Hollander op de laatste meters op. Vreugdenhil kwam over Stoltenborg heen en kon de laatste overwinning op De Bonte Wever opeisen.

Bekijk ook:

Uitslag