Schaatspeloton.nl - Nieuws - Irene Schouten kan op marathon Ivanie Blondin nog net wel kloppen

Irene Schouten kan op marathon Ivanie Blondin nog net wel kloppen

geplaatst woensdag 17 februari 2016 om 20:53:36 op Schaatspeloton.nl

Irene Schouten kan op marathon Ivanie Blondin nog net wel kloppen

Irene Schouten kan op marathon Ivanie Blondin nog net wel kloppen (bron: Schaatspeloton.nl)

Op ijsbaan De Bonte Wever heeft Irene Schouten de voorlaatste schaatsmarathon in de KPN Marathon Cup gewonnen. Op de streep kon Schouten in een verhit duel Ivanie Blondin net kloppen. De Canadese, die zondag Schouten haar Wereldtitel mass-start overnam, maakte in Assen haar debuut in het marathonpeloton. Klassementsleidster Janneke Ensing (Athleteshop/Koopjesdrogisterij) eindigde vlak voor directe concurrente Iris van der Stelt (MKBasics.nl) op de derde plaats.

Het peloton was in Drenthe misschien wel internationaler dan ooit. Nadat ze afgelopen zondag de strijd hadden aangebonden met de verschillende marathonschaatssters in het WK Mass-start kwam de Canadese Wereldkampioene Ivanie Blondin met haar landgenotes Victoria en Josie Spence en de Belgische Jelena Peeters voor het eerst op bezoek in het Nederlandse marathonschaatsen. Daarnaast waren de gebruikelijke buitenlandse deelnemers de Chileense Viviana Rodriguez (ACE Team) en de Italiaanse zussen Lollobrigida (Athleteshop/Koopjesdrogisterij) van de partij. Die laatste twee hadden bovendien ook hun landgenote Francesca Bettrone die al eerder in het marathonpeloton meereed meegenomen.

De wedstrijd, de laatste op de ijsbaan in Assen, draaide na een weinig bewogen strijd uit op een massasprint. Francesca Lollobrigida kwam in het sprintgedrang in de laatste ronde ten val. Ivanie Blondin maakte op het laatste rechte stuk het Irene Schouten zeer lastig. Ze kwamen in elkaars vaarwater op de streep waarmee zowel Blondin en Schouten ten val kwamen. In het gedrang drukte de West-Friese haar schaats net iets eerder over de streep dan de schaatsster uit Ontario.

Janneke Ensing deed op plaats drie, net voor concurrente Iris van der Stelt, goede zaken voor de eindwinst in de KPN Marathon Cup. Als de Drentse zaterdag in Alkmaar geen ongeluk tegenkomt zal ze zich daar tot eindwinnares gaan laten kronen.

Bekijk ook:

Uitslag