Schaatspeloton.nl - Nieuws - Yvonne Spigt wint KPN Grand Prix Finale, eindwinst voor Birgit Witte

Yvonne Spigt wint KPN Grand Prix Finale, eindwinst voor Birgit Witte

geplaatst zaterdag 13 februari 2016 om 13:43:33 op Schaatspeloton.nl

Op het Zweedse Runnmeer heeft Yvonne Spigt (Koga) de KPN Grand Prix Finale gewonnen.

Op het Zweedse Runnmeer heeft Yvonne Spigt (Koga) de KPN Grand Prix Finale gewonnen. (bron: Archief Schaatspeloton.nl)

Op het Zweedse Runnmeer heeft Yvonne Spigt (Koga) de KPN Grand Prix Finale gewonnen. De Noord-Hollandse die na dit seizoen haar schaatsen aan de wilgen hangt was na haar laatst 100 kilometer op natuurijs het snelst van een kopgroep van zes. Klassementsleidster Birgit Witte (CENNED) eindigde op de tweede plaats en stelde zo haar eindwinst in de KPN Grand Prix veilig. Iris van der Stelt (MKBasics.nl) maakte op plaats drie het podium compleet.

Een zestal Dames, Tessa Witteman (Sportvrouw.com), Iris van der Stelt (MKBasics.nl), Jade van der Molen (Palet Schilderwerken), Lisa van der Geest Athleteshop/Koopjesdrogisterij), klassementsleidster Birgit Witte (CENNED) en de afscheid nemende Yvonne Spigt (Koga), slaagde er in een riante voorsprong op te bouwen. Bij de kopgroep dus wel Witte maar geen van haar directe belagers in het klassement. Van der Geest, de beste geplaatste medevluchtster, stond al op 23 punten achterstand dus de eindzege was bij het aanbreken van de strijd om de dagwinst al binnen voor Witte.

Die strijd om de dagzege werd ingeluid door een aanval van Iris van der Stelt die snel gepareerd werd door Yvonne Spigt. Na niet geslaagde aanvallen van Spigt zelf en Jade van der Molen draaide het uit op een eindsprint tussen de zes rijdsters. Hierin was het Yvonne Spigt die haar afscheid van natuurijs glans gaf met de winst. Spigt hield op de meet Witte en Van der Stelt achter haar.

Finish van de kopgroep:


Bekijk ook:

Uitslag