Schaatspeloton.nl - Nieuws - Grietje Hoogerkamp-Heeg Open Nederlands Kampioen Dames Masters, Leendert Wals wint Titel 60+

Grietje Hoogerkamp-Heeg Open Nederlands Kampioen Dames Masters, Leendert Wals wint Titel 60+

geplaatst vrijdag 12 februari 2016 om 14:29:20 op Schaatspeloton.nl

 Bij de Heren Masters 60+ ging Leendert Wals met de titel naar huis. Hij sprintte in de slotmeters de rest van het peloton op achterstand en kon juichend over de meet.

Bij de Heren Masters 60+ ging Leendert Wals met de titel naar huis. Hij sprintte in de slotmeters de rest van het peloton op achterstand en kon juichend over de meet. (bron: Schaatspeloton.nl)

Op Flevonice heeft Grietje Hoogerkamp-Heeg het Open Nederlands Kampioenschap marathonschaatsen voor Dames Masters gewonnen. Hoogerkamp-Heeg bleef als enige Dame bij het peloton van de Heren Masters 60+ en haalde zo de titel binnen. Bij de Heren Masters 60+ ging Leendert Wals met de titel naar huis. Hij sprintte in de slotmeters de rest van het peloton op achterstand en kon juichend over de meet.

In totaal stonden acht Dames aan de start voor hun titelstrijd. De marathonschaatssters van 40 jaar en ouder reden hun wedstrijd in het peloton van de Heren Masters van 60 jaar een ouder. Met grote niveauverschillen bij de Dames was het uiteindelijk alleen Grietje Hoogerkamp-Heeg die het tempo in de wedstrijd van de 60+-ers kon volgen. Onbedreigd kon ze als open Nederlands Kampioene over de meet glijden. Op achterstand was Nicole de Koning goed voor het zilver en ging Claudia van Heel met het brons naar huis.

Enkele vluchtpogingen bij de Masters 60+, onder andere van Henk Holland, hadden geen succes waarna de wedstrijd uitliep op een massasprint. Leendert Wals kwam als eerste het laatste rechte stuk op en bouwde in de sprint zijn voorsprong uit tot een kleine tien meter. Achter Wals ging het zilver naar Flip Salomé en was Tjamme Hoekstra goed voor het brons.

Bekijk ook:

Uitslag Dames Masters
Uitslag Heren Masters 60+