Schaatspeloton.nl - Nieuws - Frank Vreugdenhil en Carla Ketellapper-Zielman winnen Zweedse Grand Prix

Frank Vreugdenhil en Carla Ketellapper-Zielman winnen Zweedse Grand Prix

geplaatst donderdag 11 februari 2016 om 16:08:33 op Schaatspeloton.nl

Frank Vreugdenhil die lang solo in de aanval was ontsnapte in de slotfase na in eerste instantie te zijn teruggepakt uit een grote kopgroep.

Frank Vreugdenhil die lang solo in de aanval was ontsnapte in de slotfase na in eerste instantie te zijn teruggepakt uit een grote kopgroep. (bron: Archief Schaatspeloton.nl)

Op het Runnmeer hebben Frank Vreugdenhil (Okay Fashion & Jeans) en Carla Ketellapper-Zielman (Koga) de derde wedstrijd in de KPN Grand Prix gewonnen. Vreugdenhil die lang solo in de aanval was ontsnapte in de slotfase na in eerste instantie te zijn teruggepakt uit een grote kopgroep. Ketellapper-Zielman won de sprint van een kopgroep van vijf. Bart Mol (Schaatsteam Bouw & Techniek) en Birgit Witte (CENNED) leiden met nog een wedstrijd te gaan in het klassement.

Achter Frank Vreugdenhil sprintte Crispijn Ariƫns (Team Van Werven) naar de tweede plaats voor Simon Schouten (Royal A-ware/Fonterra). Bart Mol die achter Rick Smit (Team Van Werven) goed was voor de vijfde plaats neemt de Groene leiderstrui over van de door ziekte afwezige Gary Hekman (Team Van Werven).

Carla Ketellapper-Zielman rekende bij de Dmes in de eindsprint van een kopgroep van vijf af met Iris van der Stelt (MKBasics.nl) en klassementsleidster Birgit Witte (CENNED) die met een derde plaats haar Groene trui in bezit houdt. Van de kopgroep eindigde Sharon Hendriks (Athleteshop/Koopjesdrogisterij) en Marianne van Leeuwen (Artecef) naast het podium.

Bekijk ook:

Uitslag Heren
Uitslag Dames