Schaatspeloton.nl - Nieuws - Yvonne Spigt stopt na dit seizoen met marathonschaatsen

Yvonne Spigt stopt na dit seizoen met marathonschaatsen

geplaatst donderdag 11 februari 2016 om 11:37:08 op Schaatspeloton.nl

Yvonne Spigt stopt na dit seizoen met marathonschaatsen

Yvonne Spigt stopt na dit seizoen met marathonschaatsen (bron: Schaatspeloton.nl)

Na dit seizoen zal Yvonne Spigt (Koga) stoppen met marathonschaatsen. De 28-jarige Noord-Hollandse was in tien jaar op het hoogste niveau goed voor winst in de Alternatieve Elfstedentocht van 2015, de echte Nederlandse titel op Nederlands natuurijs in 2012 als ook de winst bij het Open NK in 2008 op de Weissensee. Ook was ze vorig seizoen de eindwinnares van de KPN Grand Prix.

Yvonne Spigt debuteerde in het seizoen 2006/2007 in de kleuren van Finisher in het landelijke peloton en was in de tien jaar in dat peloton met name op natuurijs succesvol. In haar tweede jaar was zij op 20-jarige leeftijd de jongste winnares van het Open NK op het natuurijs van de Weissensee. Voor haar volgende overwinningen moest ze drie jaar wachten. Namens Viks Parket won zij toen zowel de Super Prestige als de KPN Grand Prix op Flevonice en was ze de beste in de Weissensee Talent Trophy. Nadat Viks Parket overging in Beteropenhaardhout.nl won ze namens die ploeg in 2012 het Nederlands Kampioenschap op het natuurijs van de Rietplas bij Emmen.

In 2012/2013 maakt Spigt de overstap naar Steigerplank.com en won zij de KPN Grand Prix op het Zweedse Runnmeer. Afgelopen seizoen wist Yvonne Spigt de Alternatieve Elfstedentocht te winnen. Na vervolgens een vijfde en twee vierde plaatsen in de rest van de KPN Grand Prix was ook de eindwinst in dat klassement voor Spigt.

Na haar successen op natuurijs en Flevonice was het tot november 2013 wachten voor Yvonne Spigt haar eerste landelijke overwinning op een 400-meterkunstijsbaan mocht vieren. In Eindhoven wist zij de KPN Marathon Cup te winnen, een jaar later deed zij dit ook in Assen. In 2011/12 en 2014/15 wist Spigt ook het Gewestelijk Kampioenschap van Noord-Holland/Utrecht te winnen.

Dit seizoen kwam de West-Friese uit voor Koga. Voor die ploeg was ze goed voor het brons bij het Open Oostenrijks Kampioenschap en de vijfde plaats tijdens de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee.

Bekijk ook:

Yvonne Spigt
Transferoverzicht 2016