Schaatspeloton.nl - Nieuws - GIBO-BEKA nieuwe ambitieuze B-ploeg

GIBO-BEKA nieuwe ambitieuze B-ploeg

geplaatst zondag 29 juli 2007 om 00:00:00 op Schaatspeloton.nl

Het komend seizoen zal in de B Divisie een nieuwe marathonploeg haar intrede doen. Christian Gert Hoen, Sjaak de Wolff en Jacco Kromkamp zullen in de kleuren van GIBO-BEKA op het ijs verschijnen. De nieuwe B-ploeg, beheert door de Stichting Schaats- en Skeelerteam Fryslân, heeft de sponsoren voor drie jaar vastgelegd en wil mogelijk na een jaar doorstoten naar de A Divisie.

De drie rijders die GIBO-BEKA komend seizoen zullen vertegenwoordigen reden afgelopen seizoen sponsorloos in de B Divisie. Christian Gert Hoen en Sjaak de Wolff maakt in dat seizoen hun debuut, voormalig A-rijder Jacco Kromkamp is meer ervaren en was het afgelopen seizoen goed voor een dagzege in The Greenery Four. In het team, begeleid door Harry de Wolff en Jan Ronald Wigarda, is nog ruimte voor een vierde rijder. Op het regionale niveau zullen Harry Kamstra en Jan-Ronald Wigard voor het team uitkomen in de C Divisie.

Na het eerste jaar zal een evaluatie volgen. Het is de bedoeling van de Stichting Schaats- en Skeelerteam Fryslân om daarna als A-team verder te gaan. GIBO accountants en adviseurs Friesland en BEKA houtprodukten uit Gramsbergen steunen voor dezelfde Stichting ook een skeelerteam op het hoogste niveau.