Schaatspeloton.nl - Nieuws - Iris van der Stelt snelt naar winst bij terugkeer in Nederland

Iris van der Stelt snelt naar winst bij terugkeer in Nederland

geplaatst zaterdag 6 februari 2016 om 20:43:24 op Schaatspeloton.nl

Iris van der Stelt snelt naar winst bij terugkeer in Nederland

Iris van der Stelt snelt naar winst bij terugkeer in Nederland (bron: Schaatspeloton.nl)

In Groningen heeft Iris van der Stelt (MKBasics.nl) bij terugkeer van het peloton in Nederland de zestiende wedstrijd in de KPN Marathon Cup gewonnen. De nummer twee van het Algemene Klassement won de sprint van een kopgroep van tien en deed daar het maximaal mogelijke om in te lopen op de in Groningen afwezige klassementsleidster Janneke Ensing (Athleteshop/Koopjesdrogisterij). Carlijn Achtereekte (Royal A-ware/Fonterra) legde beslag op de tweede plaats, Sharon Hendriks (Athleteshop/Koopjesdrogisterij) was goed voor plaats drie.

Terug van de Weissensee gingen de Dames in Groningen de strijd weer aan in de KPN Marathon Cup. Klassementsleidster Janneke Ensing liet de wedstrijd, een beetje verweesd tussen het natuurijs van de Weissensee en Zweden, lopen. Zij is op dit moment op trainingskamp met haar wielerploeg. Zonder het Oranje leiderspak kon Iris van der Stelt goede zaken doen om het gat van 66,6 punten op Ensing te dichten. Van der Stelt vond zich terug in de beslissende ontsnapping die de zege van het peloton kreeg en een ronde voorsprong pakte.

Uit het tiental was het in de finale Imke Vormeer (Palet Schilderwerken) die de aanval koos. De Meppelse had bij de bel nog een tiental meter voorsprong op de rest van de kopgroep maar de rappe Dames overvleugelde Vormeer bij het ingaan van de laatste bocht. Op het laatste rechte stuk was het Van der Stelt die zich het snelst toonde en zo het gat met Ensing tot 26,5 punten verminderde. Carlijn Achtereekte en Sharon Hendriks completeerde het podium in Groningen.