Schaatspeloton.nl - Nieuws - Iris van der Stelt vertrekt na vier jaar bij MKBasics.nl

Iris van der Stelt vertrekt na vier jaar bij MKBasics.nl

geplaatst woensdag 3 februari 2016 om 13:40:11 op Schaatspeloton.nl

Iris van der Stelt

Iris van der Stelt (bron: Archief Schaatspeloton.nl)

Leidster in het Jongerenklassement van de KPN Marathon Cup Iris van der Stelt verlaat na dit seizoen de ploeg van MKBasics.nl. Dat laat die formatie vandaag weten. "Na vier jaar een belangrijke factor te zijn geweest van de rode brigade van het team MKBasics.nl heeft Iris van der Stelt aangegeven op zoek te gaan naar een nieuwe omgeving." De 23-jarige Van der Stelt kwam sinds haar landelijke debuut in het seizoen 2012/13 uit in het rood van de arbodienst.

Naast draagster van de Witte Trui staat Iris van der Stelt ook tweede in het klassement van de KPN Marathon Cup en won ze dit jaar de Heideman Bokaal en het Open Oostenrijks Kampioenschap en was ze goed voor brons bij het NK op kunstijs en het Open NK op het natuurijs van de Weissensee.

Trainer en ploegleider Jack de Rijke betreurt het vertrek van Van der Stelt: "Iris heeft een mooie ontwikkeling door gemaakt bij de Schaatsmeiden. Graag had ik haar volgend jaar opnieuw voor MKBasics.nl willen laten rijden voor de podiumplekken. Ik heb vertrouwen in de groei die Iris nog in zich heeft en had onze samenwerking willen voortzetten. Iris heeft daarin haar keuze gemaakt."

Bekijk ook:

Iris van der Stelt