Schaatspeloton.nl - Nieuws - Stressless trekt zich terug als schaatssponsor

Stressless trekt zich terug als schaatssponsor

geplaatst woensdag 27 januari 2016 om 12:24:41 op Schaatspeloton.nl

Bart Swings won in de kleuren van Stressless de Sjoerd Huisman Bokaal. Hij moet nu op zoek naar een nieuwe sponsor.

Bart Swings won in de kleuren van Stressless de Sjoerd Huisman Bokaal. Hij moet nu op zoek naar een nieuwe sponsor. (bron: Schaatspeloton.nl)

Stressless Nederland heeft het management van Team Stressless te kennen gegeven dat ze aan het einde van dit seizoen stoppen als sponsor van het het internationale schaatsteam. Het Noorse meubelbedrijf is drie seizoenen hoofdsponsor van het team geweest. Team Stressless heeft dit seizoen teams in de Top Divisie waar de rijders incidenteel in de marathon actief zijn. De ploeg won dit seizoen met Bart Swings de Sjoerd Huisman Bokaal in Hoorn.

"Als sponsor hebben wij vooral dit seizoen alle doelstellingen in het schaatsen bereikt en als Team Stressless nationaal én internationaal diverse keren het podium bereikt. De naamsbekendheid van Stressless is daarmee gegroeid", zegt Thomas van Aalten, commercieel directeur van Stressless Midden-Europa. "Stressless Global heeft aangegeven dat we het marketingbudget op een andere manier gaan invullen en uit de sportsponsoring stappen."

Manager Bart Veldkamp betreurt het vertrek van de hoofdsponsor maar bedankt Stressless voor haar inzet en betrokkenheid bij de opstart van het internationale team. "We hebben ons de afgelopen jaren ingezet om het team met een onderscheidende aanpak op te zetten en we hebben daar in alles steun vanuit Stressless voor gekregen. Als team geloven wij in de aanpak om vanuit een sterke Nederlandse basis de schaatssport verder internationaal te ontwikkelen en zo een platform bieden aan Nederlandse bedrijven, maar ook internationaal georiënteerde bedrijven die een voet aan de grond willen krijgen in Nederland. Stressless, van origine een Noors bedrijf, was daar een goed voorbeeld van. Het is een compliment voor ons om te horen dat Stressless deze doelstelling heeft bereikt."

"We hebben inmiddels een fantastisch en zeer succesvol internationaal team dat zich richt op de Olympische Spelen van 2018, we gaan nu met nieuwe partijen rond de tafel die bij dit schitterende traject willen aansluiten", aldus Veldkamp. "Met onze internationale en nationale uithangborden zoals Brittany Bowe, Joey Mantia, Jan Blokhuijsen en Bart Swings willen we de komende jaren doorgroeien en de ploeg verder ontwikkelen. En op die manier waarde blijven bieden naar de schaatssport en onze partners."

"We blijven focussen op de komende periode, waar we nog een aantal keer willen te scoren tijdens de World Cups en Wereldkampioenschappen."

Bekijk ook:

Transferoverzicht 2016