Schaatspeloton.nl - Nieuws - Hoofdsponsor Van Werven doet na 7 jaar stapje terug

Hoofdsponsor Van Werven doet na 7 jaar stapje terug

geplaatst maandag 25 januari 2016 om 09:58:52 op Schaatspeloton.nl

Gary Hekman zorgde voor de meeste zeges in de kleuren van Van Werven.

Gary Hekman zorgde voor de meeste zeges in de kleuren van Van Werven. (bron: Archief Schaatspeloton.nl)

Van Werven Infra & Recycling stopt na zeven jaar als hoofdsponsor in het marathonschaatsen. Het team boekte 22 overwinningen, waaronder zes in dit seizoen. "Het is een tijd met vele hoogtepunten geweest", blikt Wilfred van Werven terug op zeven jaar. Het familiebedrijf uit Oldebroek blijft wel betrokken als co-sponsor bij de ploeg die komende dagen meer bekend maakt over de toekomst van het team.

"Ik ben persoonlijk erg betrokken geweest bij het team en het Nederlands kampioenschap van Gary Hekman vorig jaar was misschien wel het mooiste en meest emotionele moment, omdat het volgde op het minst leuke jaar", aldus Wilfred van Werven doelend op het ongeluk van Christijn Groeneveld.

"Op een gegeven moment moet je afscheid kunnen nemen, voordat het momentum voorbij is", zegt Van Werven over het afscheid. Als subsponsor blijft het familiebedrijf uit Oldebroek wel betrokken. "We werken aan continuïteit van alles wat we hebben opgebouwd voor een nieuwe hoofdsponsor. Daar blijven we als co-sponsor bij betrokken. Op deze manier nemen we met een goed gevoel afscheid." In de komende dagen wordt meer bekend gemaakt over de toekomst van het team.

Team Van Werven won in zeven jaar tijd 22 wedstrijden, met Pieter-Jan van Eck, Simon Schouten, Geert Plender, Rick Smit, Crispijn Ariëns en veelwinnaar Gary Hekman. "Het marathonschaatsen was een perfecte sport voor ons als bedrijf. We hebben het publicitair goed gedaan en de sport past bij onze mentaliteit. Het is prachtig om van dichtbij mee te maken hoe een groep schaatsers elkaar aan successen helpt, door hard te werken, kansen te zien en samen te werken."

In 2009 stapte Van Werven in het schaatsen, met René Ruitenberg als uithangbord. In januari 2010 tekent Pieter-Jan van Eck voor het eerste grote succes voor schaatsteam Van Werven, door de Aart Koopmans Memorial op de Weissensee te winnen. Op de valreep kon de 100 van Earnewoude in de winter van 2011/2012 doorgaan en Simon Schouten schreef hem op zijn naam. De eerste en enige grote Nederlandse klassieker op het palmares van Van Werven.

Er viel genoeg te vieren in zeven jaren. Het team boekte 22 overwinningen in officiële marathonwedstrijden, met Pieter-Jan van Eck, Simon Schouten, Geert Plender, Rick Smit, Crispijn Ariëns en Gary Hekman. Gary Hekman was veelwinnaar in de kleuren van Van Werven. Hij won 17 keer in het groengeel, waaronder het Nederlands kampioenschap op de Weissensee.

Bekijk ook:

Transferoverzicht 2016