Schaatspeloton.nl - Nieuws - Forse uitbreiding rond Power-play.nl

Forse uitbreiding rond Power-play.nl

geplaatst woensdag 15 augustus 2007 om 23:52:00 op Schaatspeloton.nl

Stichting Schaatsteam.nl, de organisatie rond de ploeg Power-play.nl, breidt het komend seizoen fors uit. Al bekend was geworden dat de stichting met een tweede ploeg zou komen, nu is bekend dat deze ploeg, die uit zal gaan komen in de Topcompetitie, gesponsord wordt door Total Energetic Wellness. Naast de twee topcompetitieploegen komt de stichting ook weer met een B Divisieploeg op het ijs.

Het eerste team van de organisatie wordt opnieuw gesponsord door Power-play.nl. Het team van het bedrijf uit Heerenveen, dat collectief energie inkoopt voor de ondernemers in het MKB, zal bestaan uit de Zwitserse Groene Truiwinnaar Alain Gloor, Jorrit Bergsma, Hermen van der Wal, Stephan Wielinga, Jouke Hoogeveen en Gary Hekman. Hermen van der Wal komt over van het gestopte De Hypotheker, de B-rijders Jouke Hoogeveen (vorig seizoen degrimsport.nl) en nummer twee van de B-Essent Cup, Gary Hekman (Wildkamp Maple) zullen hun debuut maken op het hoogste niveau.

Daarnaast is er een team dat de komende winter zal worden gesponsord door het bedrijf Total Energetic Wellness. Een burn-out herstel centrum met vele vestigingen in Nederland en diverse Europese landen. Voor dit team rijden de Zwitser Roger Schneider, de Fransman Pascal Briand en Michiel van Goor. Het drietal wordt overgeheveld van het team Power-play.nl. Naast het drie promoveert de Nederlandse Kampioen in de B Divisie, Peter Nauta (ECN Azzuri), binnen de organisatie naar het hoogste niveau. Nieuwkomers zijn de van Burggraaf 123 VCA afkomstige A-rijder Jan van Loon en ex-langebaanrijder Arnaud Venema.

Als derde team zal de Stichting Schaatsteam.nl het management verzorgen van een team in de B Divisie. Voor dit opleidingsteam rijden allemaal jonge talenten uit de Noordelijke regio, waarvan alleen Gerwin Smit ook het afgelopen jaar al in de B divisie uitkwam. Daarnaast bestaat de ploeg uit Nederlands Kampioen Marathonschaatsen bij de Junioren A Teake-Pyt van der Werf, Sander de Graaff en Crispijn Ariƫns.

"In het totaal staan er in deze organisatie 16, over het algemeen jonge talenten, onder contract en daarmee is ook meteen de doelstelling van deze organisatie verwoord. De Stichting Schaatsteam.nl heeft zich zes jaar geleden al tot doel gesteld om vooral jeugdige talenten uit de Noordelijke regio de mogelijkheid en de faciliteiten te bieden om te top te bereiken en deze doelstelling staat nog steeds overeind.", aldus ploegleider Jork Wielinga.