Schaatspeloton.nl - Nieuws - Jochem Janssen vervangt Jaap Smit bij Foekens

Jochem Janssen vervangt Jaap Smit bij Foekens

geplaatst donderdag 16 augustus 2007 om 08:55:00 op Schaatspeloton.nl

De nieuwe formatie van Foekens heeft zich versterkt met Jochem Janssen. De Limburger, overkomend van Bouw Consulting Twente, neemt de plaats in van Jaap Smit die besloot zijn contract bij Foekens in te leveren. Naast het aantrekken van Jochem Janssen maakt Foekens zijn team rond met Charley Landman als zesde rijder. Jörn Gorter zal in de B Divisie uitkomen.

Tijdens de zomer hebben de beherende Stichting Promar en Jaap Smit besloten hun contract te ontbinden. Jaap Smit won afgelopen seizoen tijdens de Essent Driedaagse, in de kleuren van Foekens-voorganger MM Guide/Regio Bank, zijn eerste wedstrijd op het hoogste niveau. De Leidenaar zal in de Foekens-formatie vervangen worden door Jochem Janssen. Janssen maakt de overstap van Bouw Consulting Twente waarvoor hij ook het afgelopen seizoen uitkwam. Afgelopen seizoen begon voor Jochem Janssen ongelukkig. Na een 15e plek in de eerste selectiewedstrijd, viel hij in de tweede selectiewedstrijd zwaar waarbij hij een snijwond opliep. Het rest van het seizoen stond voor hem toen in het teken van terugkomen.

Foekens zal komend seizoen verder bestaan uit Andrès Landman, de van Safan/Foekens overgekomen Roy Polmans, Frans de Ronde, Fabian van Altena en Charley Landman. Charley Landman, de broer van Andrès, komt over uit de B Divisie waarin hij enkele top-10 klasseringen behaalde. Jörn Gorter zal komend seizoen onder de vlag van de Stichting Promar uitkomen in de B Divisie.