Schaatspeloton.nl - Nieuws - Open Oostenrijks Kampioenschap keert terug op de Weissensee

Open Oostenrijks Kampioenschap keert terug op de Weissensee

geplaatst donderdag 14 januari 2016 om 20:44:07 op Schaatspeloton.nl

Bertjan van der Veen was zowel in 2002 als 2003 Open Oostenrijks Kampioen op de Weissensee.

Bertjan van der Veen was zowel in 2002 als 2003 Open Oostenrijks Kampioen op de Weissensee. (bron: Marathonschaatsen.nl)

Na dertien jaar keren 21 januari de Open Oostenrijkse Kampioenschappen marathonschaatsen terug op de Weissensee. Na twee edities in 2008 en 2010 op de Plansee houdt de Oostenrijkse schaatsbond weer een kampioenschap op het Karinthische bergmeer waar in 2003 Bertjan van der Veen en Mischa Coolen toen de Open Oostenrijkse Kampioenschappen wonnen. Sinds 2010 zijn Jan Grauss en Riëtte Wennemars de regerend Open Oostenrijkse Kampioenen toen zij dit kampioenschap op de Plansee wonnen.

Het Open Oostenrijks Kampioenschap op 21 januari zal gaan over de klassieke marathonafstand van 42,195 km, wordt georganiseerd onder auspiciën van de Oostenrijkse Schaatsbond. De organisatie is in handen van de Alternatieve Elfstedentocht Weissensee. Inschrijven is mogelijk via de website van die organisatie, Weissensee.nl

De wedstrijd staat in principe open voor iedereen, maar de organisatie drukt wel op hhet gard het hier gaat om een wedstrijd en dat het geen toertocht betreft. Naast een Oostenrijks klassement is er een klassement voor niet-Oostenrijkers, zowel voor dames als voor heren.

Bekijk ook:

Open Oostenrijkse titels voor Jan Grauss en Riëtte Wennemars (24 januari 2010)
Bertjan van der Veen Oostenrijks Kampioen (Archief Marathonschaatsen.nl)