Schaatspeloton.nl - Nieuws - Janneke Ensing legt ook in Eindhoven peloton haar wil op

Janneke Ensing legt ook in Eindhoven peloton haar wil op

geplaatst zaterdag 9 januari 2016 om 20:35:49 op Schaatspeloton.nl

(bron: Schaatspeloton.nl)

Klassementsleidster Janneke Ensing (Athleteshop/Koopjesdrogisterij) heeft voor de zesde maal dit seizoen de marathon in de KPN Marathon Cup gewonnen. Op het IJsportcentrum Eindhoven ontsnapte Ensing in de slotfase uit een kopgroep van vijf en soleerde naar de overwinning. Lisa van der Geest (Athleteshop/Koopjesdrogisterij) won de sprint van het restant van de kopgroep om de tweede plaats van Iris van der Stelt (MKBasics.nl).

De Dames brachten in Eindhoven een prachtige finale op het ijs. De strijd werd geopend door de klassementsleiders Janneke Ensing en Iris van der Stelt in respectievelijk hun Oranje en Witte trui. Samen met Jade van der Molen (Palet Schilderwerken) pakte zij een halve ronde voorsprong. Achter het drietal kwam de achtervolging niet op gang. Vervolgens waren het Elma de Vries (MKBasics.nl) en Lisa van der Geest die met Van der Stelt en Ensing al een ploeggenote voorin hadden die de sprong naar de kop van de wedstrijd wel konden maken. Het vijftal bleef met ruime voorsprong vooraan maar slaagde er niet het peloton op een ronde te zetten.

Uit de kopgroep gingen in de finale in eerste instantie Van der Stelt en Van der Geest gezamenlijk op pad. Ensing maakte de sprong naar de jonge Zuid-Hollanders en ging er op en er over om vervolgens door niemand meer ingerekend te worden. De Drentse behaalde alweer de zesde overwinning in de KPN Marathon Cup die ze riant leidt. Van der Geest won de sprint om de tweede plaats door Van der Stelt te kloppen. Voor Van der Stelt lag er op het podium een nieuwe Witte leiderstrui van het Jongerenklassement.

Bekijk ook:

Uitslag